25 oct. 2017 | 16:23

Microsoft abandonează, în sfârșit, Kinect

ACTUALITATE
Microsoft abandonează, în sfârșit, Kinect

Microsoft recunoaște, în sfârșit, eșecul proiectului Kinect, astfel că începând de astăzi, dispozitivul a fost scos din producție de către companie.

În ultimii ani, s-a tot vorbit despre renunțarea la Kinect, însă nu am avut nicio informație oficială din partea Microsoft cu privire la viața sau moartea dispozitivului aparent revoluționar.

Accesoriul de cameră și microfon, care te ajuta să controlezi consola fără să te mai folosești de un controller, a debutat în noiembrie 2010 și a avut un succes neașteptat după lansare. De-a lungul timpului, Microsoft a reușit să vândă peste 35 de milioane de unități, iar în 2011, Kinect a reușit chiar să intre în Cartea Recordurilor, devenind cel mai bine vândut dispozitiv la acea vreme.

O comunitate s-a format în jurul dispozitivului, acesta fiind popular în rândurile hackerilor. Microsoft a încercat să readucă în lumina reflectoarelor Kinect, odată cu Xbox One, dar raportul funcționalitate-preț nu a ajuns la nivelul dorit. Atunci, perifericul a fost scos din bundle-ul de vânzare, iar compania a produs un alt accesoriu prin care să atașezi device-ul la Xbox One S.

Putem să catalogăm sistemul ca un proiect eșuat, însă realitatea este că cercetările și hardware-ul implicate în acesta au ajutat compania să facă progrese și în alte domenii. Spre exemplu., HoloLens folosește o mulțime din tehnologiile Kinect pentru detectarea profunzimii de câmp, iar multe laptopuri vin cu Windows Hello, camerele video fiind capabile de a recunoaște fețele oamenilor.

Apple ar putea readuce tehnologiile similare Kinect în centrul atenției, având în vedere că iPhone X are un sistem de recunoaștere facială pentru deblocarea telefonului.