Michelin reinventează roata cu un concept promițător [VIDEO]

Michelin reinventează roata cu un concept promițător [VIDEO]

Știm cu toții de expresia cu privire la reinventatul roții, însă Michelin chiar ar putea să facă asta în viitor.

Observăm deja că produsele tind să adopte linii din ce în ce mai minimaliste, iar pentru asta cel mai bine e să ne uităm la Apple și la device-urile pe care le creează. Chiar dacă mergem în această direcție, asta nu înseamnă că toate produsele din viitor trebuie să fie lipsite de orice fel de linii adiționale.

Firește, frumusețea e un termen foarte subiectiv, dar trebuie să luăm în calcul și funcționalitatea, pe care produsele viitorului trebuie să o ducă la un nou nivel. Roata celor de la Michelin este un produs inovator, care arată însă ușor ciudat.

Roata Visionary Concept este atât cauciuc, cât și anvelopă, fiind creată din produse reciclate și pentru a fi reciclată. De asemenea, se poate adapta la orice tip de condiții meteo sau de drum. O asemenea realizare este posibilă datorită structurii biomimetice integrate în structura roții, inspirată chiar de la natură. Mai exact, vorbim despre structura fagurilor, folosită de corali.

Roata are astfel o rezistență deosebit de ridicată și se elimină nevoia unei anvelope. Asta înseamnă că nu poți face pană când ai o astfel de roată la mașină, deoarece nu are ce să se spargă. Compoziția roții este cel puțin la fel de interesantă ca designul acesteia.

Michelin sugerează că profilul roții poate fi schimbat oricând. Astfel, diverse profiluri ar putea fi printate 3D, așa că îți poți pregăti mașina pentru orice fel de călătorie. Mergi pe teren accidentat sau te pregătești de viscol? Tot ce ai nevoie este de profilul corect pentru roată, scrie slashgear.com.

Așa cum am amintit deja, roata celor de la Michelin este creată pentru a fi reciclată, iar compania speră că nu vei scăpa de ea decât odată cu mașina.

Citește și: