13 dec. 2017 | 14:16

Încă o minciună a horoscopului: Mercur retrograd nu-ți influențează viața

ACTUALITATE
Încă o minciună a horoscopului: Mercur retrograd nu-ți influențează viața

Poate că ne-am obișnuit cu Mercur retrograd de la emisiunile de astrologie și am început să dăm vina pe el pentru orice problemă pe care ne-o facem cu mâna noastră. Ei bine, în curând nu mai ai dreptul să te plângi sau să-ți mai găsești scuze în Mercur retrograd.

Mercur retrograd a început pe 3 decembrie și va ține până pe 22 decembrie, numai bine, înainte de Crăciun. Diverși oameni de pe planetă citează mișcările lui Mercur ca fiind cauza tensiunilor lor din relație sau de la locul de muncă. În realitate, Mercur retrograd nu este decât un eveniment obișnuit: Mercur e în retrograd de patru ori pe an. Potrivit NASA, când o planetă trece prin starea asta înseamnă că se mișcă invers.

Acest lucru se datorează pozițiilor relative ale planetei și ale Pământului și nu cum se deplasează în jurul Soarelui. În orice caz, Michelle Nicholas, directorul planetariului din Chicago, a specificat clar că acest eveniment ale celei mai apropiate planete de Soare nu are niciun efect asupra vieții noastre sau a mersului ei. „Nicio planetă din sistemul nostru nu are niciun efect asupra Pământului pentru că sunt prea departe”, a detaliat Nicholas.

Cu alte cuvinte, nu există nicio legătură între certurile cu partenerul și mișcarea și evenimentele din spațiu. Shelley Ackerman, membru al consiliului de administrație al Societății Internaționale de Cercetări Astrologice, crede că o carte este de vină pentru percepția noastră asupra planetei Mercur și starea noastră de spirit. În carte, Mercur este numită „planeta comunicării”, care influențează organizarea, percepția, învățarea și sănătatea. Chiar și așa, Ackerman menționează că Mercur retrograd nu este un eveniment negativ.

Cel puțin o cincime din populație se naște în timpul retrogradării lui Mercur, deci ce ar însemna asta? Chiar și așa, pe măsură ce astrologia a devenit mai populară începând cu 1970, Mercur retrograd a început să apară în horoscop și chiar și în unele știri.

Dar, ține minte, știința spune clar că nu există nicio corelație sau o cauzalitate între Mercur retrograd și tine.