Meizu Pro 7 este un telefon cu două ecrane mai mult decât promițător

Meizu Pro 7 este un telefon cu două ecrane mai mult decât promițător

Este greu să mai găsești inovația în marea de smartphone-uri ce se lansează în fiecare săptămână, dar Meizu Pro 7 atinge performanța de a fi cu adevărat original.

Meizu nu face foarte des valuri în domeniul smartphone-urilor, dar creații precum recent lansatul Meizu Pro 7 confirmă creativitatea inginerilor companiei. Acesta este un vârf de gamă cum nu am mai văzut de mult, cu o configurație de actualitate și o serie de detalii de design și funcționalitate pe care nu le-ai mai întâlnit în trecut.

Cu alte cuvinte, este o altă mâncare de pește, iar o parte importantă din atuul său inovativ constă într-un ecran secundar ascuns pe spatele aparatului cu o diagonală de 1,9 inci și o rezoluție de 240 x 536 pixeli. Micuțul panou este de tip AMOLED, consumă puține resurse și dispare aproape complet atunci când nu ai nevoie de el. Este suficent doar să întorci telefonul cu ecranul principal în jos pentru ca panoul secundar să-ți servească data și ora, vremea probabilă sau notificări despre apeluri și mesaje. Pentru ca pachetul să fie complet, același AMOLED de 1,9 inci funcționează ca o zonă ideală de preview atunci când vrei să faci un selfie cu cele două camere de 12 megapixeli cu F/2.0 de pe spate.

meizu-pro-7-angles

Meizu Pro 7 este construit în jurul celui mai nou SoC MediaTek Helio X30. Procesorul folosește 10 nuclee de înaltă performanță și pare să se apropie destul de mult de rapiditatea unui Snapdragon 835. Folosește un proces de fabricație pe 10 nanometri, este eficient energetic și include cele mai noi nuclee pe arhitectură ARM completate de conectivitatea Cat 10 LTE.

În funcție de buget, Meizu Pro 7 poate fi achiziționat în două variante, dintre care cea mai mare diferență constă în diagonala ecranului. Modelul de 5,2 inci cu un panou Full HD Super AMOLED va fi intitulat Pro 7, în timp ce fratele său mai mare cu un ecran Quad HD de 5,7 inci va purta numele de Pro 7 Plus. Dintre cele două, 7 Plus va avea o luminozitate sporită – 430 de niți, în loc de 350 și o baterie mai mare, 3500 mAh în loc de 3000 mAh. Ambele telefoane se încarcă până la 67% în 30 de minute datorită tehnologie mCharge 4.0.

Camera frontală a ambelor aparate este de 16 megapixeli. În teorie, experiența audio oferită de Meizu Pro 7 are trebui să fie peste medie datorită suportului nativ pentru formatele FLAC și APE. DAC-ul dedicat Cirrus Logic CS43130 va juca de asemenea un rol important în experiența audio.

Prețul pentru un Meizu Pro 7 cu 4GB RAM și 128GB de memorie UFS 2.1 este de aproximativ 470 de euro în China. O versiunea mai accesibilă mid-range cu 64GB de memorie eMMC 5.1 și un SoC Helio P25 costă doar 400 de euro. Modelul de top Meizu Pro 7 Plus cu 5GB RAM și 128GB de memorie rapidă sare până la 570 de euro. Nu putem decât să sperăm că vor ajunge în Europa.

Citește și: