Bunica vehiculelor electrice s-a vândut mai scump decât o mașină de lux

Mașinile electrice reprezintă un trend în plină dezvoltare, dar ce poate puțini știu este că astfel de vehicule nu reprezintă minunea secolului 21. O mașină electrică în vârstă de 110 ani s-a vândut weekendul acesta pentru 95 de mii de dolari.

Licitația a adus aminte de faptul că în industria automobilelor, benzina nu a fost întotdeauna pe primul loc. Chiar înainte de mașinile cu baterii cu litiu, vehiculele electrice s-au bucurat de partea lor de succes.

Mașinile pe benzină erau considerate mirositoare, încete, și periculoase, având în vedere că pentru a porni o astfel de mașină puteai să-ți rupi mâna. În plus, trebuia să cumperi combustibil de la chimiști și trebuia să fii un adevărat mecanic ca să ajungi cu o astfel de mașină acasă. Așadar, mașinile electrice erau preferate de femei, pentru că erau curate, silențioase și nu necesitau prea multă muncă pentru a fi pornite. În 1900 erau folosite în jur de 30.000 de mașini electrice.

Mașina care a fost vândută pentru 95 de mii de dolari a fost construită de Woods Motor Vehicle Company și potrivit celor de la Gizmodo este încă funcțională și chiar a fost condusă recent. Echipată cu o cabină în aer liber și cu o greutate totală de aproape o tonă, era o dovadă de clasă și rafinament pentru cei care scoteau din buzunar suma de trei mii de dolari.

Suma pare infimă, dar pe vremea aceea trei mii de dolari însemnau 80 de mii în banii actuali, ceea ce înseamnă că mașina nu a fost vândută cu un preț mult mai mare decât cel original.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: