Mașina care merge pe whisky a făcut prima plimbare

Mașina care merge pe whisky a făcut prima plimbare

Știm cu toții regula că nu trebuie să bei și apoi să te urci la volan, dar doar pentru că tu nu poți face asta nu înseamnă că mașina nu se poate bucura de un ocazional whisky.

Un grup de inventatori creativi din Scoția, cunoscuți sub denumirea Celtic Renewables, au avut ideea de a crea un biocarburant, numit biobutanol. Acesta ar trebui să fie un înlocuitor pentru benzină și motorină, și, din câte se pare, nu trebuie să faci schimbări instalației motorului pentru a te putea folosi de acest nou combustibil, creat din reziduri care sunt nefolosibile pentru fabricile de whisky: rămășițe ale malțului de orz și un lichid spumos care rezultă în urma fermentației.

Cercetătorii au dezvoltat un proces prin care să combine lichidul cu solidul și, pentru asta, s-au folosit de un proces de fermentație numit ABE. În urma acestuia a rezultat biobutanolul. Potrivit acestora, acest nou combustibil poate înlocui benzina și este prima oară în istorie când o mașină a funcționat pe baza unui biocarburant produs din reziduuri ale producției de whisky, ne informează Jalopnik.

Specialiștii susțin că mașina care merge pe whisky nu merge și nici nu se simte diferit față de un automobil care merge pe motorină sau benzină. Aici putem sesiza clar contrastul enorm dintre oameni și mașini. Deși în cazul tău un pahar de whisky poate face o diferență considerabilă și îți afectează stilul de a merge, în cazul automobilului acesta se comporta la fel ca întotdeauna.

Celtic Renewables a primit aproximativ 11,6 milioane de dolari finanțare din partea statului pentru a crea o mașină total operațională, care să funcționeze pe baza acestei tehnologii, până în anul 2019. Astfel, în curând ne vom putea achiziționa mașini care să meargă pe whisky, dar sperăm totuși că alimentarea nu va fi mai costisitoare.

Aceasta nu este însă prima încercare a cercetătorilor de a se folosi de substanțe mai puțin obișnuite pentru industria auto pentru a înlocui combustibilul clasic. Amintim aici de neozeelandezii care au încercat să de-a naștere unei mașini care merge cu ajutorul berii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: