Mario a renunțat la slujba de instalator: la ce meserii se pricepe acum

Mario a renunțat la slujba de instalator: la ce meserii se pricepe acum

Mario nu mai este un instalator. Potrivit profilului oficial al companiei japoneze Nintendo, recent actualizat, personajul face orice, dar numai nu instalații sanitare.

Mario s-a reprofilat. Instalatorul italian fost mult timp cunoscut ca omul care se ocupa de instalații sanitare, dar un profil recent actualizat pe site-ul japonez al companiei Nintendo arată că a renunțat la acel loc de muncă.

Deși este greu de crezut, Mario nu a fost întotdeauna instalator. După spusele lui Shigeru Miyamoto, cel care a creat jocul, personajul iconic, numit apoi „Jumpman”, a fost practic „dulgher” în 1981, deoarece acțiunea jocul are loc pe un șantier de construcții.

În timp ce istoria lui Mario este lungă și formidabilă, identitatea lui de instalator l-a ajutat să iasă în evidență și să se detașeze de celelalte personaje din jocuri. Geniul din spatele personalului lui Mario, care rareori este copiat cu succes de alți giganți de jocuri video, a ținut cont de specificitatea neobișnuită a vieții sale, dar și de recursul său personal.

Pentru că și-a făcut personajul un om în slujba societății, cu guler roșu, corporația japoneză a creat pe cineva care să se descurce în toate situațiile, indiferent de cât de ciudate ar fi ele. Și asta s-a întâmplat: un instalator italian numit Mario își petrece timpul salvând prințese și luptând cu țestoase uriașe. Identitatea instalatorului lui Mario se regăsește și în decorul jocului, unde țevile sunt o parte integrată a acestuia.

Creatorii săi au spus că odată ce s-a hotărât că lucrează ca instalator, multe dintre celelalte părți ale personajului său, inclusiv că el este italian și că trăiește în ceva ce pare a fi New York, au urmat. E departe de singura revelație recentă despre personaj. Anul trecut, creatorii lui au dezvăluit că avea doar 24- 25 de ani și că nu era bărbatul de vârstă mijlocie pe care mulți îl credeau. Creatorul lui Mario a spus că Nintendo a fost atentă să definească doar vârsta personajului, astfel încât celelalte detalii să se schimbe în funcție de jocuri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: