Cum ar arăta lumea, dacă țările ar fi la fel de mari ca domeniile lor web

Cum ar arăta lumea, dacă țările ar fi la fel de mari ca domeniile lor web
13:44 08.09.2017

O companie a creat ceea ce ar fi harta lumii, în funcție de numele de domenii de pe internet pe care le deține fiecare țară.

Dacă te uiți atent la această hartă, lumea nu este cu siguranță așa cum o știai. Statele au fost scalate în funcție de numărul de nume de domenii pe care fiecare țară le are înregistrate și nu de dimensiunea lor geografică.

Harta a fost creată de Nominet, o companie responsabilă de domeniul .uk. Ce s-ar putea să te șocheze e că în această lume a internetului principalii jucători internaționali, cum ar SUA sau Rusia, sunt relativ mici, în timp ce o insulă din Pacific, Tokelau, pare a fi cea mai ”masivă” țară, cu peste 31,3 milioane de site-uri. Deși Tokelau are doar o populație de 1.400 de locuitori, Nominet spune că apare cu atât de multe site-uri, pentru că e ușor să le înregistrezi.

Harta lumii ca domenii de internet

Statele Unite dețin doar 687.107 de nume de domenii originale .us, în timp ce adresele.com sunt mai populare. Țări ca Siria (.sy) și Somalia (.so) nu sunt vizibile, în timp ce continentul vestic al Africii pare cu mult mai mic. Doar 15% din cei un miliard de locuitori au acces la internet.

Marea Britanie, cu peste 10,6 milioane de site-uri, este a patra țară ca întindere pe harta celor de la Nominet, după Tokelau, China și Germania. Per total, “Europa online” este mult mai mare decât dimeniunea geografică de care dispune. Și da, apare și România pe hartă.

Și dincolo de hărțile fizice sau politice, Europa poate fi văzută în multe alte moduri. O colecție cu hărți ale continentului îți arată unde sunt cei mai bătrâni locuitori, țările cu cei mai bogați oameni sau unde gășești formații de heavy metal.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Motherboard