Louis Vuitton a lansat un smartwatch cu Android Wear: Cât costă

Louis Vuitton a lansat un smartwatch cu Android Wear: Cât costă

Zona gri unde fashion-ul exclusivist se întâlnește cu tehnologia oferă mereu foarte multe surprize. Marile case de modă au cochetat mereu cu piața de wearables, văzând-o deseori ca pe o oportunitate de a-și rotunji veniturile anuale. Însă cât de departe se merge în această direcție? Louis Vuitton a lansat un smartwatch premium cu Android Wear 2.0, care a fost produs cu ajutorul Qualcomm și Google.

Ceasul se numește Tambour Horizon și folosește același procesor Snapdragon Wear 2100 prezent pe smartwatch-uri produse de LG, Gameband, Armani, Guess sau Montblanc. În ceea ce privește hardware-ul, aici avem o carcasă de 42 de milimetri care susține un display AMOLED de 1,2 inci. Rezoluția ecranului este de 390 x 390. Toate aceste funcții sunt puse în funcțiune de o baterie de 300 de miliamperi care ar trebui să țină cel puțin o zi. Ceasul mai dispune de 512 MB de memorie RAM și 4 GB spațiu de stocare.

Procesorul pe care Louis Vuitton Tambour Horizon îl folosește nu este deloc unul exclusivist. Qualcomm Snapdragon 2100 se regăsește chiar și în smartwatch-urile Huawei care dispun de același sistem de operare. În plus, ceasul nu va avea un senzor optic de monitorizare a bătăilor inimii, pentru oarece motiv. Acest ceas a fost gândit pentru a fi nimic mai mult decât un accesoriu fashion extrem de scump, care să îți ofere și câteva utilități în plus, notează Engadget.com.

Aplicațiile care vor fi disponibile pe ceasul Louis Vuitton sunt și ele destul de limitate și nu justifică în niciun fel prețul de peste 2500 de euro pe care producătorul francez îl cere. Avem aici parte de câteva exclusivități în ceea ce privește platormele mobile de travel, însă alternative mult mai bune și mai cunoscute pot fi găsite pe orice fel de smartphone care rulează variantă mobilă a OS-ului deținut de Google. Luis Vuitton Tambour Horizon este o piesă estetică destinată oamenilor care nu se uită la bani, în general.