LG Watch Style și Watch Sport sunt primele cu Android Wear 2.0

LG Watch Style și Watch Sport sunt primele cu Android Wear 2.0

Lansarea oficială a noului Android Wear 2.0 a avut loc prin anunțarea ceasurilor inteligente LG Watch Style și LG Watch Sport preinstalate cu noul SO.

Deși s-a vehiculat destul de mult în ultimul an că interesul Google pentru platforma Android Wear s-a domolit în proporție semnificativă, se pare că tocmai ne-a fost demonstrat contrariul. În continuare nu mai vedem ceasuri inteligente noi din partea multor producători de telefoane și tablete, dar cei de la LG se pare că nu se descurajează. Sud coreenii au fost partenerii oficiali pentru lansarea actualizării Android Wear 2.0.

Printr-o postare pe blogul oficial Google, noul SO a fost detaliat împreună cu două noi gadgeturi de la LG. Smarwatch-urile LG Watch Style și LG Watch Sport au fost subiectul multor zvonuri în ultimele săptămâni, dar existența lor a fost confirmată oficial cu câteva săptămâni înainte de MWC. Cu un design atractiv, foarte apropiat de ceasurile clasice, aceste dispozitive încearcă să se adreseze unui public cât mai larg.

Modelele LG Watch Style sunt dedicate celor care apreciază stilul business și business casual, în timp ce sportivii se vor orienta către LG Watch Sport. În mod surprinzător, numărul dotărilor va fi mai mare pe Watch Sport față de Style. Modelul sport va avea NFC pentru efectuarea de plăți mobile, va oferi monitorizarea traseelor prin GPS, va include un senzor de ritm cardiac și conectivitate celulară. Două butoane dedicate pentr Google Fit și Android Pay te vor ajuta să ajungi mai repede la cei ai nevoie.

Ambele versiuni vor veni preinstalate cu noul Android Wear 2.0. Printre schimbările majore introduse în noul sistem de operare se numără fețe de ceas mult mai utile și mai ușor de personalizat în funcție de preferințele personale. Monitorizarea activităților sportive va fi făcută într-o manieră mai eficientă prin cea mai recentă iterație de Google Fit. Va fi mai ușor să răspundeți la mesaje direct de pe ceas, iar perfomantul Google Assistant va ajunge pentru prima oară la încheietură.

Noile ceasuri inteligente de la LG vor ajunge în magazine începând cu 10 februarie 2017.

Citește și: