LG V30 e disponibil oficial: cât va costa concurentul Galaxy Note 8 și iPhone 8

LG V30 e disponibil oficial: cât va costa concurentul Galaxy Note 8 și iPhone 8

LG V30 a fost dezvăluit oficial în cadrul unei conferințe desfășurate ieri la Berlin. Smartphone-ul încearcă să fie unul dintre cele mai bune de pe piață.

LG V30 a fost subiectul multor speculații în ultimele luni, iar cei de la LG au confirmat o mare parte dintre specificații înainte de lansarea efectivă a aparatului. Acesta este un smartphone destinat persoanelor creative care vor să genereze conținut foto/video de calitate în deplasare. În același timp, ar trebui să fie responsabil de o experiență audio spectaculoasă datorată în egală măsură DAC-ului ESS și căștilor Bang & Olufsen livrate la pachet cu aparatul.

LG V30 va fi disponibil luna aceasta în toate colțurile lumii la un preț apropiat de cel al smartphone-urilor de top de la Samsung sau Apple. Cu alte cuvinte, în funcție de capacitatea de stocare, te poți aștepta la un preț de 800 – 900 de euro.

Anunțat oficial la IFA 2017, telefonul este primul din istoria companiei ce folosește un panou OLED în defavoarea LCD-urilor tradiționale. Acesta este construit în jurul unui ecran de 6 inci cu o margine aproape inexistentă și o rezoluție nativă de 1440 x 2880 pixeli. Display-ul protejat cu Corning Gorilla Glass 5 este compatibil cu HDR10/Dolby Vision, iar filmele și serialele de pe Netflix ar trebui să se vadă foarte bine.

Preinstalat cu Android 7.1.2, V30 ascunde la interior o combinație între un Snapdragon 835 octa-core, un GPU Adreno 540, 4GB RAM și o memorie de 64GB. Aparent, va exista și un V30+ cu 128GB de memorie internă. Indiferent de versiune, va include un slot pentru carduri microSD cu o capacitate de până la 256GB.

Pe spate, are două camere principale de 16MP (f/1.6, OIS, 3-axis, laser & phase detection autofocus), respectiv 13MP (f/1.9). Amatorii de selfie-uri se vor mulțumi cu o cameră de 5 megapixeli. Telefonul poate genera clipuri HDR în 4K la 30 de cadre pe secundă.

Pe partea de procesare audio, LG V30 este certificat B&O Play și poate reda conținut audio necompresat pe 32 de biți la 192kHz. Microfonul cu anulare a zgomotului de fond poate genera înregistrări pe 24 de biți la 48kHz. Nu lipsește din ecuație un senzor de amprentă, iar acumulatorul de 3300mAh se încarcă până la 50% în 30 de minute.

Citește și: