Lenovo promite să lanseze doar telefoane cu sistemul Android nemodificat

Lenovo promite să lanseze doar telefoane cu sistemul Android nemodificat

Lenovo face o schimbare importantă pentru telefoanele pe care le va lansa, renunțând la personalizarea Androidului.

Compania a anunțat recent că vrea să facă tranziția către o experiență de Android pură, iar pentru asta, toate telefoanele care vor fi lansate începând de acum vor veni cu sistemul de operare Android stoc, fără alte elemente adăugate.

Până în prezent, smartphone-urile lansate de Lenovo se bazau pe sistemul propriu al companiei, Vibe UI. Acesta a fost redenumit în Vibe Pure UI odată cu lansarea lui Lenovo K6 Power, de anul trecut. Schimbarea de nume nu era făcută doar de dragul schimbării: la acea vreme, compania dorea să sublinieze faptul că încearcă să reducă semnificativ cantitatea de bloatware instalată pe telefon.

Așa cum, fără doar și poate, decizia de atunci era bazată pe feedback-ul venit din partea clienților care folosesc astfel de telefoane, așa se întâmplă și în cazul de față. Schimbarea vine pe fondul cererilor clienților de a folosi un telefon care să nu vină cu bloatware și care să ofere o experiență de Android curată.

Beneficiul poate fi urmărit pe mai multe planuri, nefiind doar o mutare utilă pentru a-și mulțumi utilizatorii care vor telefoane ”curate”. Dacă Lenovo adoptă sistemul de Android fără modificări, atunci aceștia vor putea oferi update-uri de sistem pentru telefoane mult mai repede, deoarece nu mai este nevoie să ajusteze toate noutățile pentru experiența personalizată.

Dincolo de renunțarea la bloatware, dacă aveți dispozitive precum cele din seria Moto, acestea vor veni, în continuare, la pachet cu îmbunătățiri precum TheaterMax și Dolby Atmos, pentru a putea pune în valoare componentele folosite.

Lenovo K8 Note, care se lansează pe 9 august, ar urma să fie primul smartphone al companiei care vine cu Android 7.1.1 nepersonalizat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: