Panasonic Lumix G7 e un mirrorless ieftin pentru 4K

Panasonic Lumix G7 e un mirrorless ieftin pentru 4K
18:10 26.06.2015

Panasonic Lumix G7 a ajuns în România, odată cu evenimentul Zilele Panasonic Lumix de la F64, și se dorește un aparat cu lentile interschimbabile și filmare 4K la un preț destul de mic.

Panasonic Lumix G7 completează gama de echipamente 4K a producătorului, oferind aproximativ aceleași capabilități ale modelului de vârf GH4 într-un corp mai ieftin și deloc rezistent la apă. Are un senzor de 16 megapixeli pe formatul micro four thirds (mai mic decât al unui DSLR), ecranul este rabatabil și dispune de vizor electronic.

Pe lângă filmarea 4K, aparatul mai are un mod 4K Photo care îți permite să extragi un cadru dintr-un videoclip și să-l salvezi drept poză de 8 megapixeli. Are o viteză maximă de declanșare de 1/16.000 dintr-o secundă, dispune de câteva zeci de moduri și filtre care să îți îmbunătățească fotografiile sau să le dea o patină aparte și compania susține că are un procesor de imagine Venus Engine îmbunătățit pentru fotografii cu noise scăzut.

În prezent, F64 îl listează la un preț de sub 4.000 de lei cu obiectiv de kit 14-42mm. Deși se dorește un model foarte bun pentru fotografii amatori și entuziaști, și filmează 4K, trebuie să știi că are un corp din plastic care se simte suficient de ieftin cât să-i fixeze prețul sub 2.500 de lei și vizorul electronic este rezonabil, dar fără să fie impresionant. Totuși, ecranul este tactil și asta îți permite să focalizezi mai ușor și mai repede și îl poți folosi, dacă dorești, și să declanșezi.

Panasonic Lumix G7 3

Alegerea profesioniștilor va fi Panasonic Lumix GH4, cu un corp mai rezistentă, autonomie mai mare și rezistență la apă și praf, dar Lumix G7 era oarecum necesar pentru cine vrea un aparat de vacanță și de familie. Totuși, dacă nu ții neapărat să ai obiectiv (cel de kit nu este mulțumitor), poți alege un Panasonic Lumix LX100. Filmează 4K, obiectivul este foarte bun, dar nu poate fi înlocuit.

 

loading...