Jocurile de Xbox se pregătesc să vină pe PC-uri cu un emulator oficial

Jocurile de Xbox se pregătesc să vină pe PC-uri cu un emulator oficial

Jocurile de Xbox au fost gândite de la zero ca fiind destinate consolelor de gaming, dar în curând s-ar putea să fie compatibile cu PC-uri cu Windows.

Jocurile de Xbox 360 funcționează pe Xbox 360, cele de PlayStation 4 pe PS4, iar acest principiu se extinde în cazul tuturor consolelor de pe piață. Există însă câteva excepții de compatibilitate și tot mai multe companii se străduiesc să aducă jocuri vechi în actualitate pe noile console de pe piață. Microsoft a introdus deja un program de backwards compatibility pe Xbox One prin intermediul căruia multe dintre jocurile de Xbox 360 pot fi rulate pe consolele companiei din ultimii 4 ani. În curând, același program se va extinde pentru a include și jocurile importante ce au fost lansate în urmă cu 15 ani pe primul Xbox. 

Microsoft se pare că face investiții semnificative în conceptul de backwards compatibility, deși cei de la Sony nu au făcut încă ceva similar cu PlayStation 4 și PS3, cei de la. Fiind de părere că acest detaliu de compatibilitate s-ar putea să ajute compania pe termen lung, Phil Spencer a afirmat că nu este deloc împotriva aduceri jocurilor de Xbox pe PC-uri cu Windows printr-un emulator oficial, chiar dacă procesul este unul foarte complicat. Mai mult decât atât, a ținut să menționeze că un astfel de sistem de emulare va sosi la un moment dat pe computerele noastre. Problemele țin de varietate foarte mare a configurațiilor hardware din PC-uri.

,,Vreau ca oamenii să se poată juca jocuri. [Emularea] este dificilă. În special [Xbox] 360, care folosea un cip PowerPC și trebuie emulat pe x86. Este greu. Este un pic mai ușor când ai un set fix de specificații, cum se întâmplă la Xbox, Xbox One S și Xbox One X. Dacă te gândești la specificațiile variate din piața de PC-uri și iei un emulator de PowerPC creat pentru specificații fixe și-l muți pe un PC, e multă muncă acolo.” Phil Spencer este conștient de volumul de efort din spatele unui astfel de proiect, dar este încrezător că e doar o chestiune de timp până când ne vom juca titluri de Xbox pe PC.

Citește și: