15 ian. 2017 | 10:00

Cele mai bune jocuri clasice pe care le poți juca pe smartphone

Gaming
Cele mai bune jocuri clasice pe care le poți juca pe smartphone

Sunt o mulțime de jocuri clasice pe care le-am jucat în copilărie, iar acum avem ocazia să ne distrăm din nou, în variante adaptate pentru smartphone-uri.

[related]

Astăzi avem parte de grafică din ce în ce mai realistă și de jocuri ce ajung să ocupe chiar și 50GB pe hard disk, dar nimic nu se compară cu bucuria regăsirii un jocuri clasice pe care le-ai încercat în copilărie.

Snake ’97

Dacă ai avut un Nokia ”pe vremuri”, atunci cu siguranță ai petrecut ceva timp jucând Snake. Pe cât de simplu este jocul, pe atât de multă dependență creează, iar acum ai ocazia să îl joci pe ecrane Full HD sau 4K, asta dacă nu vrei să te întorci la o cărămidă Nokia. Jocul poate fi descărcat de aici pentru Android și de aici pentru iOS.

Metal Slug 3

Acest shooter side-scrolling cu grafică 2D te lasă să distrugi valuri întregi de monștri, oferindu-ți posibilitatea de a face upgrade-uri armelor și de a folosi diverse power-up-uri. Deși există variante pentru mai toate jocurile din serie, cel de-al treilea joc din serie oferă cea mai bună experiență. Îl poți descărca de aici pentru iOS și de aici pentru Android.

Space Invaders

Legendarul Space Invaders a dus la dispariția unei bune părți de monede de 100 de yeni când a fost lansat în Japonia, la finele anilor 1970. Varianta de mobil păstrează experiența clasică, atât din punct de vedere al graficii, cât și al sunetului. Îl poți descărca pe Android de aici și pe iOS de aici.

RollerCoaster Tycoon Classic

Clasicul joc de management al unui parc de distracții, creat de Chris Sawyer, a fost portat pe platformele mobile. Varianta pentru platformele mobile combină funcții din primele două jocuri din serie și vine chiar și cu expansion pack-uri, meniul fiind ajustat pentru ecranele mobile. Poate fi descărcat de aici pentru iOS și de aici pentru Android.

Mega Man X

Varianta portată a clasicului joc de acțiune pentru consolele NES îți oferă același tip de gameplay, dar vine și cu câteva microtranzacții, ce nu afectează însă experiența de joc. Acesta este disponibil doar pentru iOS și poate fi găsit aici.

Crazy Taxi: City Rush

Legendarul Crazy Taxi, unde trebuia să ajungi cât mai repede la destinație și să transporți pasagerii în taxiuri care de care mai trăznite, prin traficul aglomerat, se întoarce pe smartphone-uri. Controalele ar putea să-ți dea câteva bătăi de cap, dar experiența reînnoită a acestui clasic merită încercată. Jocul este disponibil pentru Android aici, iar pentru iOS aici.

Sonic The Hedgehog 2

Sega îl aduce pe ariciul Sonic pe dispozitivele mobile, existând deja mai multe jocuri clasice din serie disponibile. Cu toate acestea, Sonic 2 este cel mai bine adaptat joc pentru tehnologia modernă și rulează chiar și la 60fps. Acesta este disponibil aici pentru iOS și aici pentru Android.

Puzzle Bobble

Puzzle Bobble se întoarce cu același gameplay, unde vei găsi toate nivelele pe care le-ai jucat în varianta clasică, dar și cu aceleași efecte sonore. Modul de joc standard este același, dar sunt și câteva moduri și funcții noi introduse. Îl poți găsi aici pentru iOS.

PAC-MAN

Nu poți să ai o listă de jocuri clasice fără să ai și Pac-Man între titluri. Cel mai bine vândut joc arcade din istorie se întoarce pe smartphone-uri și este exact așa cum ți-l amintești. De asemenea, controalele sunt extrem de simple. Acesta este disponibil aici pentru Android și aici pentru iOS.

Worms

Unul dintre cele mai bune jocuri multiplayer, Worms, revine pe platformele mobile la pachet cu grenade, rachete și oi ce explodează. Varianta remasterizată a primului joc din serie este disponibilă aici pentru iOS, în timp ce Worms 2 poate fi descărcat pentru Android, de aici.