Jaguar E-type Zero este cea mai frumoasă mașină electrică de până acum

Cu un design desprins din anii ’60, Jaguar E-type Zero este bolidul care va reuși de unul singur să-ți schimbe opinia despre mașini electrice.

Indiferent dacă se va materializa sau nu vreodată într-o mașină electrică de serie, acest concept electric demonstrează viziunea celor de la Jaguar pentru mașinile electrice. E-type Zero se bazează pe modelul clasic de Jaguar E-Type lansat în 1960. A arătat spectaculos la momentul respectiv, iar noua implementare păstrează toate liniile clasice de design și înlocuiește doar motorizarea.

”Cea mai frumoasă mașină din lume”, astfel a fost caracterizat originalul Jaguar E-Type la momentul lansării de către designerul Enzo Ferrari. Această laudă este cu atât mai impresionantă cu cât făcea referire la un bolid al concurenței. La momentul respectiv, Jaguar era un concurent direct pentru creațiile Ferrari.

În orice caz, Jaguar E-Type Zero este impresionant. La interior folosește un motor capabil de generarea a 220kW. La capitolul accelerare, nu încearcă să fie un concurent pentru Tesla Model S, dar nu îți este rușine cu saltul de la 0 la 100 km/h în doar 5,5 secunde. Realist vorbind, cred că putea fi și mai lentă decât atât. La cât de frumos arată, chiar nu contează.

În privința autonomiei, roadsterul Jaguar E-Type Zero ar trebui să se descurce departe de priză pe parcursul a 270 km, datorită bateriei de 40kWh ce poate fi reîncărcată până la 100% în șase, șapte ore. Este interesant de reținut că oficialii Jaguar nu au făcut referire la această mașină ca la un concept, dar nici nu s-au aruncat la vreo promisiune vizavi de disponibilitate sau preț. Rămâne să așteptăm un an sau doi și este foarte probabil să fim surprinși când vom vedea astel de reinventări ale unor bolizi clasici cu motoare electrice.

Cei care vor fi la Londra în perioada 8 – 10 septembrie vor putea face o poză cu Jaguar E-Type Zero în cadrul JLR Tech Fest.

Alexandru Puiu
08:18 08.09.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video