Cum arată atelierele de drone în care ISIS experimentează cu roboți

Cum arată atelierele de drone în care ISIS experimentează cu roboți

Organizația teroristă a așa zisului Stat Islamic a început să se folosească din ce în ce mai mult de roboți atunci când vine vorba de construcția dispozitivelor explozibile improvizate (IED). Coaliția de forțe formată din americani și irakieni se lovesc tot mai des de bombele artizanale ISIS care se deplasează singure. Nici civilii nu scapă de acestea.

isis atelier

În ultima vreme Coaliția a pătruns din ce în ce mai mult în teritoriul ocupat de ISIS, obținând victorie după victorie. Lângă orașul Mosul, unul dintre punctele strategice cele mai importante, armatele Coaliției au descoperit ateliere pline cu mici roboței care au ca scop bombardarea soldaților inamici sau a civililor irakieni. Cu toate că ISIS a mai folosit în trecut drone recreaționale dotate cu explozibili, acum au trecut la nivelul următor. Au început să-și construiască propriile dispozitive.

isis drona 1

Cu toate că aparatele de zbor arată ca niște jucării primitive realizate de copii, nu trebuie neapărat să râdem de ele. Să nu uităm că ele nu au scop estetic, ci distructiv. Pe lângă dispozitivele care zboară, ISIS mai dezvoltă și roboței mici care arată ca niște tancuri în miniatură inspirate după cele din Al Doilea Război Mondial. Se pare că inginerii ISIS se folosesc de orice motor care le cade pe mână pentru a construi armele, inclusiv cele de motociclete, notează publicația online Gizmodo.com.

isis robot 1

Ofensiva împotriva ISIS a ucis cel puțin un fabricant de drone artizanale care lucra pentru rețeaua teroristă. Forțele Coaliției formată din americani și irakieni continuă să avanseze prin Mosul, fiind foarte aproape de ocuparea acestuia. Mosul este unul dintre cele mai importante orașe capturate de ISIS și se zvonește că ar fi chiar urbea în care a luat naștere așa numitul Stat Islamic. Veștile sunt bune, însă mai e foarte mult până la alungarea definitivă a teroriștilor din Irak.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: