iPhone X: disponibilitatea la lansare, afectată în continuare de furnizori

iPhone X: disponibilitatea la lansare, afectată în continuare de furnizori

iPhone X nu mai are mult până la lansare, însă smartphone-ul va fi vândut inițial într-un număr relativ limitat, din cauza problemelor de aprovizionare cu componente.

iPhone X este un telefon care schimbă cursul telefoanelor Apple, aducând o mulțime de noutăți în prim-plan. Tocmai din această cauză există și probleme pe linia de producție, deoarece nu toți furnizorii au putut oferi cantitatea de componente necesară pentru o lansare mai mare.

Fără doar și poate, lansarea iPhone X va fi un eveniment mult mai mare decât cea a iPhone 8, pe care oamenii l-au evitat, în mare parte, tocmai pentru că așteaptă să facă un upgrade mai consistent decât să cheltuie câteva mii de lei pe un telefon care nu este foarte diferit ce generația anterioară.

Telefonul mai are două săptămâni până să ajungă în mâinile clienților, însă la lansare ar putea fi disponibile doar 2-3 milioane de dispozitive pentru utilizatori.

Până acum, s-a crezut că cele mai mari probleme vin de la camera TrueDepth, însă firma de analiză KGI spune că au fost rezolvate dificultățile din această situație. Au apărut însă alte probleme, iar două plăci cu circuite integrate nu se ridică la nivelul standardelor impuse de Apple, care sunt și mai stricte decât cele folosite pentru iPhone 8.

iPhone X are o placă flexibilă pentru antenă, iar KGI este de părere că acesta este cel mai mare obstacol care stă în calea Apple vizavi de construirea mai multor telefoane.

A doua problemă o reprezintă placa pentru camera cu unghi larg. iPhone X are plăci separate pentru camerele cu unghi larg și pentru cele telefoto, iar fabricarea celor dintâi întârzie, se pare.

KGI este de părere că producția va accelera rapid în noiembrie, astfel că Apple va putea livra din ce în ce mai multe telefoane. KGI a revizuit predicția inițială de 25-30 de milioane de unități către 25-30 de milioane de telefoane.

Sursa: gsmarena.com