iPhone 8 pierde competiția cu iPhone 7 în cea mai importantă piață

iPhone 8 pierde competiția cu iPhone 7 în cea mai importantă piață

iPhone 8 a avut doar 15 minute de glorie în prezentarea recentă a celor de la Apple, până când a fost dezvăluit iPhone X, iar acest detaliu se reflectă în vânzări.

2017 a fost primul an din istoria Apple în care au fost anunțate trei iPhone-uri de top, iPhone 8, iPhone 8 Plus și iPhone X. Este adevărat că X este cel mai scump dintre ele, dar nici iPhone 8 nu este de neglijat din această privință. În altă ordine de idei, iPhone 8 a ajuns pe piață cu prețuri mai mici la iPhone 7, terminalul lansat anul trecut aflându-se în continuare în magazinele Apple.

iPhone 8 s-a lansat deja de câteva săptămâni, iar amatorii de upgrade s-au aruncat deja la o achiziție. Din păcate pentru statisticile Apple, foarte mulți așteaptă însă lansarea iPhone X de la începutul lunii viitoare. Emoțiile pe marginea viitorului terminal sunt cu atât mai mari cu cât există din ce în ce mai multe zvonuri că vor exista probleme semnificative cu stocurile.

Conform celor de la Reuters, iPhone 7 s-a vândut mai bine decât iPhone 8 în ultima lună. Această veste uimitoare a rezultat dintr-un studiu al KeyBanc Capital Markets și a avut în vedere analiza pieței din Statele Unite ale Americii. Mulți analiști au prezis această situație încă de acum câteva săptămâni, dar e important de avut în vedere că a fost confirmată prin statistici, nu prognoze.

Pe de o parte, reticența utilizatorilor de a investi într-un iPhone 8 este de înțeles. Majoritatea schimbărilor introduse de respectivul gadget sunt de ordin hardware. Deși carcasa a ajuns să fie acoperită cu sticlă pe spate, această particularitate nu contează atât de mult pentru cei care vâd un iPhone 8 lână un iPhone 7 din față și nu prea au cum să vadă vreo diferență. În plus iPhone 7 este disponibil într-o varietate de culori atractive, printre care și roșu, în timp ce noul smartphone Apple poate fi cumpărat doar în două nuanțe. Rămâne să vedem cum va arăta un studiu similar după lansarea iPhone X.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: