Băncile din România care îți protejează banii cu Face ID pe iPhone X

Băncile din România care îți protejează banii cu Face ID pe iPhone X

iPhone X vine cu Face ID, cea mai nouă tehnologie de autentificare. În România sunt deja două bănci care oferă suport și le poți folosi aplicațiile mobile. 

Apple susține că Face ID de pe iPhone X e o metodă de securizare mai bună decât Touch ID. Așa cum e gândit sistemul, e mai ușor să scanezi amprenta cuiva decât să faci o replică fidelă a feței. Astfel, Face ID e „pe piață“ din 3 noiembrie, iar două bănci din România au reușit, în mai puțin de trei săptămâni, să-și actualizeze aplicațiile mobile. De una știi, s-a vorbit recent, dar cea de-a doua a trecut aproape neobservată.

Cât am folosit iPhone X pentru review, am primit și actualizarea aplicației ING. A introdus Face ID. Totuși, premiera a fost dată de Raiffeisen Bank, care a venit cu opțiunea încă din 6 noiembrie. Se pare însă că ING s-a descurcat mai bine la capitolul imagine și-a generat, pe 20 noiembrie, un titlul de presă care sună așa: „ING a lansat, în premieră în România, pentru clienţii […]“. Da, n-a fost chiar premieră.

Oricum, am testat serviciul de la ING pe iPhone X și funcționează la fel de bine cum Face ID funcționează în general. Apeși un buton prin care spui că vrei să te autentifici așa și gata. Ai acces.

iPhone X cu Face ID pentru aplicațiile ING și Raiffeisen

Odată ce-ai trecut la iPhone X și ți-ai înregistrat fața în telefon, intri în aplicația ING, accesezi meniul cu setări din stânga sus și alegi „Setări cont“. Ultimul câmp din listă va fi autentificarea cu Face ID. Asta e tot, ai scăpat de parolă și de amprentă. Oricum, ține cont că din când în când îți va fi cerută parola, ca să se asigure că nu ți-o uiți.

În aplicația Raiffeisen, după autentificare, accesează meniul „Administrare dispozitive“. Acolo ai opțiunea să înregistrezi un dispozitiv și să setezi un PIN. Trebuie să activezi opțiunea „Autentificare prin amprentă“. Asigură-te că la prima deschidere a aplicației Smart Mobile ai acceptat ca aplicația să folosească Face ID și faci asta cu următorii pași: Setări (pe iPhone X) – Smart Mobile și verifici că este activată opțiunea Face ID.

Citește și: