Un iPhone a salvat viața unei victime a atacului terorist de la Manchester

Un iPhone a salvat viața unei victime a atacului terorist de la Manchester

Zilele trecute Manchester a fost lovit de un atac terorist al așa-zisului Stat Islamic care s-a soldat cu 22 de morți și 64 de răniți. Evenimentul extrem de nefericit a avut loc la sfârșitul unui concert al artistei Ariana Grande, unde publicul era format, în cea mai mare parte a sa, din copii și adolescenți. Pe lista cu victime se putea afla și o femeie de vârstă mijocie, dacă aceasta nu ar fi vorbit la iPhone exact în acel moment.

Este cunoscut faptul că atacatorul sinucigaș a integrat și cuie în bomba sa. Astfel că exact în momentul exploziei un cui a zburat spre Lisa Bridgett, i-a retezat un deget și a rănit-o și la obraz și la nas. Partea interesantă este dată de faptul că respectivul cui a trecut mai întâi prin telefonul mobil, fiind deviat într-o altă direcție. Dacă iPhone-ul respectiv nu intervenea pe traiectoria cuiului, acesta ar fi putut s-o omoare pe femeie, notează BBC.

Femeia se află acum în afara oricărui pericol, asta după ce a suportat mai multe operații. În urma atacului sinucigaș de la Manchester Arena au fost arestați opt suspecți, care se află acum în custodia poliției. Anglia se află în continuare în stare maximă de alertă de atac terorist, după ce mai multe informații descoperite duc către alte potențiale atentate.

Aceasta nu este prima dată când un iPhone reușește să salveze o viață de om. Printr-un altfel de mijloc, la fel de important, un terminal produs de Apple a salvat un bărbat din SUA care nu putea să atingă ecranul deoarece suferise arsuri extrem de grave. Acesta a țipat după Siri să trimită ajutor. Un eveniment similar s-a petrecut tot în SUA, atunci când un tânăr a rămas blocat sub un camion.  În acest caz a fost vorba de o activare accidentală a asistentului personal digital, prin apăsarea cu fundul.

Etichete: