15 mai 2017 | 18:20

Siri a salvat viața unui om după ce casa în care se afla acesta a explodat

ACTUALITATE
Siri a salvat viața unui om după ce casa în care se afla acesta a explodat

O întâmplare mai ciudată a avut loc în acest week-end, într-o localitate din SUA, New Hampshire. Un bărbat, Cristopher Beaucher, a mers în vizită la casa mamei sale, care era goală și scoasă spre vânzare. Totuși, acesta a simțit un miros ciudat când a intrat în locuință și a avut mare noroc că a reușit să scape cu viață, datorită lui Siri.

În momentul în care Beaucher a intrat în casă a simțit un miros puternic, cel mai probabil de gaz, și, fără să se gândească, a aprins lumina, moment în care întreaga locuință a fost cuprinsă de flăcări. Explozia a fost atât de puternică încât o parte a casei a fost dărâmată, lăsându-l astfel pe american dezorientat. Cu chiu cu vai, a reușit să iasă din vila care ardea puternic și să se îndrepte spre mașina care era parcată chiar lângă.

Beaucher a suferit arsuri grave pe mâini și pe degete și nu putea să folosească telefonul pentru a chema ajutor. Neajutorat, acesta a decis să apeleze la asistentul personal de pe terminalele Apple pentru a suna la serviciul de urgență 911. Zis și făcut, Siri a apelat și el a reușit să cheme salvarea pentru a-l duce la spital. Bărbatul este acum în afara oricărui pericol, după ce a tras o sperietură zdravănă, notează digitaltrends.com.

Acesta nu este primul caz înregistrat în care Siri reușește să salveze o viață. În urmă cu doi ani, asistentul personal digital a fost activat printr-un mijloc mai neortodox, cu fundul, atunci când un camion a căzut peste un tânăr care lucra sub el. Acesta a urlat la Siri după ajutor, pentru ca apoi tot el să intre în legătură cu serviciul de urgență și să comunice adresa la care fusese implicat în accident. Salvarea a ajuns rapid, iar adolescentul a reușit să scape cu viață.