29 iun. 2017 | 14:10

Recordurile doborâte de iPhone, la zece ani de la lansarea primului model

ACTUALITATE
Recordurile doborâte de iPhone, la zece ani de la lansarea primului model

Zece ani au trecut de la lansarea primului iPhone. Modelul 2G a fost prezentat pe scenă de Steve Jobs în ianuarie 2007 și a fost lansat în magazine șase luni mai târziu, pe 29 iunie 2007. În această decadă care s-a scurs de la revoluționarea pieței telefoanelor mobile și de la apariția primului smartphone al lumii, Apple a doborât record după record iar cifrele companiei din Cupertino sunt de-a dreptul impresionante.

iPhone-ul inițial rămâne una dintre cele mai mari influențe din istoria telefoanelor mobile, apariția acestuia schimbând direcția în care a mers industria. Aproape toate telefoanele care au apărut ulterior au fost comparate cu el . 3.653 de zile s-au scurs de la lansarea primului iPhone, iar terminalul a însemnat pentru Apple cel mai mare boom în vânzările companiei. Dacă producătorul american stătea oricum bine la capitolul finanțe, lansarea primului smartphone a dus totul la alt nivel.

Succesul iPhone a fost instant, spre deosebire de cel al iPod-ului, care s-a acumulat odată cu trecerea anilor. 6,1 milioane de iPhone-uri 2G au fost vândute în doar un an și trei luni. Până în martie 2011, Apple vânduse deja peste 100 de milioane de deivce-uri. În același an, gigantul din Cupertino devenea cel mai mare producător de telefoane mobile din lume. Era pentru prima dată când Nokia a fost depășită în top. În plus, în anul 2012, Apple câștiga mai mult din vânzarea de iPhone-uri (22,7 miliarde de dolari), decât Microsoft din absolut toate produsele sale (17,4 miliarde de dolari), relatează Wired.

iphone diagrama

La zece ani de la lansarea primului iPhone, Apple a vândut peste un miliard de telefoane mobile. Cel puțin așa au anunțat oficiali din cadrul companiei. Însă e posibil ca cifra să fie chiar mai mare, având în vedere populariatea terminalelor iPhone. În plus, un studiu ne arată că 395 de iPhone-uri sunt vândute în lume în fiecare minut. De fapt, este foarte probabil ca tu să citești acest articol chiar de pe un iPhone.