Cum se descurcă iPhone 8 Plus vs. o cameră profesională

iPhone 8 Plus este capabil să filmeze conținut video la rezoluție 4K cu 60 de cadre pe secundă. Din acest motiv, cineva a decis să-l compare cu un Lumix GH5 de la Panasonic.

Apple a lansat trei smartphone-uri de top anul acesta, iPhone 8, iPhone 8 Plus și iPhone X. Deși foarte mulți visează la atrăgătorul iPhone X, este foarte important de reținut că abilitățile de captură și puterea de procesare a respectivului smartphone sunt identice cu cele ale 8 Plus. Din acest motiv, testul comparativ din clipul de mai sus ar fi putut fi realizat la fel de bine cu un iPhone X versus Panasonic Lumix GH5 Pro.

Trecând însă peste detaliile de context, este foarte impresionant faptul că un smartphone modern poate fi comparat cu o cameră foto digitală de top. Nu de alta, dar deși camera profesională oferă un grad sporit de flexibilitate când vine vorba de opțiunile de captură, un iPhone îl ai cu tine în permanență în buzunar. În plus, un smartphone modern este atât de subțire, încât pare cel puțin ciudat faptul că performanțele sunt comparabile.

Clipul de mai sus a fost realizat de cei de la AppleInsider și face o treabă foarte bună în a ilustra abilitățile unui iPhone 8 Plus versus Panasonic Lumix GH5. În teorie, ambele gadgeturi sunt capabile să imortalizeze conținut video 4K la o viteză de 60 de cadre pe secundă.

Dacă te-ai așteptat ca diferențele dintre cele două să fie evidente, te-ai înșelat. Este adevărat că o cameră profesională precum GH5 de la Panasonic are câteva atuuri importante în fața iPhone 8 Plus, dar un ochi ne-antrenat le poate trece cu ușurință cu vederea. Volumul de detalii dintr-o filmare este absurd în ambele situații, chiar dacă iPhone-ul aplică niște algoritmi de compresie care, în anumite circumstanțe, s-ar putea reflecta în artefacte. În plus, în condiții de lumină scăzută, GH5 face o treabă semnificativ mai bună datorită senzorului mult mai mare decât cel dintr-un telefon mobil. În final, clipul este unul care merită vizionat.

Alexandru Puiu
09:40 31.10.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video