iPhone 8 Plus are probleme cu bateriile care se umflă, deși nu au explodat

iPhone 8 Plus are probleme cu bateriile care se umflă, deși nu au explodat

Apple nu are deseori probleme de fabricație cu noile sale telefoane, dar se pare că două smartphone-uri iPhone 8 Plus s-au desfăcut din cauza bateriilor defectuoase.

Este imposibil să uităm de evenimentele de acum un an cu Galaxy Note 7. La momentul respectiv, în fiecare colț al lumii au apărut informații despre mobile explozive. Ulterior s-a demonstrat că bateria defectuoasă în tandem cu o carcasă prea mică a dus la formarea unui hardware instabil și smartphone-ul a fost retras de pe piață. Costurile financiare ale evenimentului au fost incredibil de mari.

Deși nu vorbim de o situație similară, Apple are motive să-și facă griji, cel puțin când vine vorba de terminalele iPhone 8 Plus livrate în Asia. Până la această oră, s-au înregistrat două cazuri de telefoane care, deși nu au explodat, s-au desfăcut fără intervenția utilizatorului. Practic, bateria din interior s-a umflat, carcasa nu a mai făcut față presiunii și s-a desfăcut.

Primul caz a fost înregistrat în Taiwan de către un proaspăt posesor de iPhone 8 Plus. Telefonul a fost pus la încărcat cu cablul original și încărcătorul de priză din cutia aparatului când acesta s-a umflat semnificativ, iar carcasa s-a desfăcut. Al doilea caz a fost înregistrat în Japonia și se pare că a constat într-un iPhone 8 Plus ce a fost livrat gata umflat. După cum se poate vedea în imaginile din postarea de pe Twitter de mai jos, aparatul avea carcasa deschisă la un unghi de aproximativ 30 – 35 de grade fără nici un fel de intervenție din partea posesorului.

Partea bună este că cel de-al doilea telefon a ajuns deja în mâinile inginerilor Apple și, deși nu au făcut nici un fel de declarație pe marginea situației, cu excepția faptului că a fost inițiată o investigație, este foarte probabil să vorbim de niște cazuri izolate. Apple a vândut deja milioane de telefoane iPhone 8 și iPhone 8 Plus în fiecare colț al mapamondului, iar dacă situația neplăcută ar fi fost mai extinsă, am fi aflat.