iPhone 8 ar putea veni cu o funcție de scanare a irisului

iPhone 8 ar putea veni cu o funcție de scanare a irisului

Pentru că în acest an Apple își serbează aniversarea a zece ani, cel mai probabil iPhone 8 va dispune de specificații high-end, inclusiv de o metodă de autentificare unică pentru colecția pe care o deține în prezent.

După cum am menționat în știrile trecute, iPhone 8 ar apărea în acest an alături de alte două telefoane marca Apple, iPhone 7 și iPhone 7S. iPhone 8 ar avea un ecran OLED, fără bezel și o diagonală de 5,8 inch. Specificații care vor atrage un preț foarte mare, mai ales având în vedere costul ridicat al ecranului OLED, prin raportare la LCD-urile care sunt folosite în prezent.

Zvonurile recente aduc în discuție posibilitatea ca dispozitivul să includă o funcție de scanare a irisului, care să înlocuiască metoda de autentificare pe baza amprentei. Mai mult, utilitatea tehnologiei poate fi extinsă prin aceea că va permite realizarea plăților online, prin intermediul aplicației Apple Pay, conform macrumors.com.

Pentru că irisul fiecărei persoane este diferit, conținând un model complex și aleatoriu care este unic fiecărui individ în parte, asemenea amprentei, utilitatea funcției pe care o va propune compania nu poate fi negată. Aceleași surse ne informează că un furnizor taiwanez, un afiliat al  producătorului TSMC, va începe din acest an crearea în masă a cipurilor specifice pentru recunoașterea irisului. Dacă acest lucru este într-adevăr așa, atunci ne putem aștepta la implementarea unei astfel de tehnologii în următoarele dispozitive mobile.

Alte zvonuri susțin că cei de la Apple înclină mai mult spre tehnologia pentru recunoașterea facială, iar nu spre cea de scanare a irisului. Însă este la fel de probabil ca aceștia să le includă pe ambele.

Aceste idei însă nu ne surprind neapărat, mai ales pentru că iPhone nu ar fi primii producători care ar implementa o tehnologie de scanare a irisului. Cei de la Samsung au inclus-o în smartphone-ul Galaxy Note 7, a cărui producere este în prezent întreruptă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: