iPhone 8 ar putea avea un preț record

iPhone 8 ar putea avea un preț record

Apple are planuri mari pentru 2017, având în vedere că iPhone 8, ce marchează aniversarea de 10 ani a smartphone-ului, ar putea avea un preț record.

Pentru a marca acest eveniment, Apple ar putea crea o versiune ultra high-end a iPhone-ului, pe lângă versiunile ce vor apărea. Conform unor informații deja apărute pe internet, ar apărea trei telefoane anul acesta, iPhone 7S în variantele de 4,7 inci și 4,5 inci, dar și iPhone 8, cu ecran OLED fără bezel și cu o diagonală de 5,8 inci.

Pentru a aniversa cu fast aniversarea de 10 ani a telefonului, Apple ar putea chiar să mizeze pe ceva îndrăzneț, cum ar fi să denumească smartphone-ul iPhone X. De asemenea, sunt șanse extrem de mari ca prețul să treacă de 1000 de dolari. Asta n-ar trebui să ne mire prea tare, având în vedere că un iPhone 6 Plus costă chiar și 969 de dolari.

Ecranul OLED al iPhone-ului ar costa de două ori mai mult decât LCD-urile folosite în prezent. De asemenea, există o șansă ca iPhone 8, sau iPhone X, să elimine butoanele fizice complet, încorporând butonul Home în ecran și înlocuind butoanele de pe margini cu zone ce răspund la atingere.

Probabil cel mai interesant zvon cu privire la noul iPhone este faptul că Apple are un parteneriat cu Lumentum. Conform unor surse citate de engadget.com, acest parteneriat s-ar putea fructifica prin introducerea unor noi tehnologii în cadrul viitorului flagship. Astfel, având în vedere domeniul de activitate al companiei, putem să ne așteptăm la funcții simple, precum o cameră foto îmbunătățită, dar și la funcții complexe, ce pot presupune elemente avansate de realitate augmentată sau chiar recunoaștere facială, care ar lucra alături de Touch ID.

Citește și: