iPhone 6S rechemat în fabrică din cauza bateriilor defectuoase

iPhone 6S rechemat în fabrică din cauza bateriilor defectuoase

Nu explodează și nici nu vin la pachet cu un alt risc semnificativ, dar un lot semnificativ de terminale iPhone 6S trebuie să se întoarcă în fabrică din cauza bateriei.

Inițial s-a dat vina pe frig. În momentul în care mai mulți posesori de iPhone au început să se plângă de faptul că terminalele lor deloc ieftine se închid brusc cu 50% sau 30% baterie, oficialii companiei au considerat că s-ar putea să aibă legătură cu utilizarea aparatelor în condiții de temperatură scăzută. A existat și un comunicat de presă pe marginea acestui subiect din care reieșea că experiența neplăcută este de fapt rezultatul unui mod constructiv prin care telefonul se auto-protejează.

Ulterior a ieșit la iveală că, în mod autentic, există o problemă cu bateria din mai multe telefoane iPhone 6S. Toate dispozitivele produse într-o anumită perioadă trebuie să se întoarcă la un service oficial Apple pentru a le fi înlocuit acumulatorul. Merită reținut că telefoanele nu vor fi schimbate. În urma acestui proces, veți primi înapoi același terminal folosit anterior, cu excepția faptului că va ascunde o baterie nouă.

Anunțul pe marginea acestui subiect are deja câteva luni, iar Apple a creat și o pagină dedicată prin care puteți vedea dacă telefonul vostru se află printre cele afectate. În Emiratele Arabe Unite însă, problema se pare că a căpătat un grad sporit de urgență. Altfel, Apple nu ar fi anunțat printr-o scrisoare către Ministrul Economiei Dr. Hashim Al Nuaimi că dorește returnarea în fabrică a unui lot stufos de terminale.

În total, sunt afectate 88.700 de dispozitive iPhone 6S ce au fost produse în China în perioada septembrie – octombrie 2015. Acestea pot fi identificate pe bază de număr serial. Oficialii companiei americane au ținut să insiste pe faptul că nu există nici un risc dacă folosiți telefoanele în continuare, dar ar fi bine să fie schimbat acumulatorul.

Întregul efort financiar al procesului desfășurat în aceste zile în Emiratele Arabe Unite se va reflecta în pierderi de 7 milioane de dolari pentru companie.

Citește și: