Apple detaliază problema bateriilor din iPhone 6S

Apple detaliază problema bateriilor din iPhone 6S

În cazul în care utilizatorii de iPhone erau convinși că au telefoane perfecte, rapoartele că mai multe dispozitive iPhone 6S se închid singure din cauza bateriei au desființat acel mit.

Ca în fiecare an când vine frigul, un număr semnificativ de posesori de smartphone-uri Apple se trezesc că rămân fără baterie mult mai repede. Mai mult decât atât, când acumulatorul pare să fie la 20, 30 sau chiar 50% din capacitate, mai multe iPhone-uri se închid brusc. Din nou, merită reținut că aceasta este o problemă destul de veche, dar se pare că, anul acesta aflăm și o explicație.

Cei mai afectați de problemele cu bateria sunt posesorii de iPhone 6S. În cazul lor, Apple a inițiat un program de înlocuire gratuită a bateriei, iar dacă există persoane care au investit deja în respectiva reparație, vor primi banii înapoi. Merită însă reținut că, din câte se pare, doar anumite iPhone-uri 6S sunt afectate de probleme, iar în cazul celorlalte este vorba de o măsură preventivă. Explicațiile, în ambele cazuri, au fost postate pe site-ul Apple din China.

,,Am descoperit că un număr mic de iPhone-uri 6S produse între septembrie și octombrie 2015 conțin o baterie a cărei componentă a fost expusă la aerul dintr-un mediu controlat mai mult decât era cazul, înainte de asamblare. Ca rezultat, aceste baterii se degradează mai rapid decât este normal și se reflectă în închideri neașteptate ale aparatului.” Gigantul din Cupertino, în aceeași declarație oficială, a ținut să menționeze că problema nu este un motiv de îngrijorare.

,,Este important de notat că aceasta nu este o problemă de siguranță. Vrem de asemenea ca utilizatorii produselor noastre să știe că iPhone-urile au fost construite să se închidă automat în anumite condiții, precum temperaturi extreme foarte reduse. Unui utilizator de iPhone, aceste închideri pot părea neașteptate, dar sunt menite să protejeze componentele interne de voltaj redus.

Cu speranța că aceste explicații vor liniștii utilizatorii care sunt de părere că întâmpină probleme iremediabile cu iPhone-urile, rămâne să vedem dacă vom afla detalii și despre situații mai periculoase decât atât.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo