Odată cu iOS 11, lansat pe iPhone 8, nu vor mai funcționa aceste aplicații

Odată cu iOS 11, lansat pe iPhone 8, nu vor mai funcționa aceste aplicații

Cea mai mare schimbare din iOS 11 ține de lipsa compatibilității cu aplicații vechi. De aceea, este bine să știi care sunt programele ce nu vor mai funcționa.

iOS 11 va fi lansat în variantă finală în această toamnă, odată cu următorul iPhone. Pentru că este disponibil însă în beta, foarte mulți utilizatori de dispozitive Apple dornici de experimente și-au putut deja forma o opinie vizavi de schimbările la care ne putem aștepta odată cu noul sistem de operare.

Printre schimbări semnificative de interfață și funcționalitate, iOS 11 va tăia accesul la aplicații pe 32 de biți. Acestea sunt aplicații vechi pentru iPhone și iPad care nu au mai fost actualizate de 2-3 ani și care, pe dispozitivele recente cu iOS se comportă foarte prost. Practic, o astfel de aplicație nu profită la maxim de resursele hardware ale gadgetului, iar cei de la Apple au decis că trebuie desființate. Pe iOS 11 vor putea fi rulate doar aplicațiile create de la zero sau actualizate pentru 64 de biți.

Ideal ar fi ca majoritatea dezvoltatorilor să-și actualizeze programele pentru iOS 11, dar este puțin probabil ca acest lucru să se întâmple, chiar dacă au avut câțiva ani la dispozițe.

Un lucru este sigur. Din această toamnă, multe dintre programele pe care le ai pe telefonul sau tablete Apple nu vor mai funcționa. Eventual, dedică un pic de timp pentru a căuta o alternativă la aplicațiile care nu sunt compatibile cu iOS 11.

aplicații care nu vor funcționa pe iOS 11

În momentul în care rulezi o aplicație pe 32 de biți pe iOS 10 ești notificat că nu va mai funcționa pe iOS 11. Lista completă a programelor incompatibile o găsești în Configurări sau Settings în secțiunea General – Informații (About). De aici, te interesează Aplicații sau Apps. Imediat vei vedea o listă precum cea de mai jos. Un tap pe oricare dintre aplicații va încerca să-ți deschidă pagina programului din AppStore, în cazul în care mai este disponibil în magazinul Apple. Dacă nu, poți începe să ștergi acele aplicații deoarece oricum nu vor mai funcționa după actualizarea la iOS 11 și nu vor face decât să ocupe spațiu.