iOS 11 vs iOS 10.3.3: care este mai rapid pe iPhone

iOS 11 a fost lansat în urmă cu mai puțin de 48 de ore, dar pentru că nu se mișcă la fel de bine pe toate terminalele Apple, cineva a făcut o comparație.

După cum am detaliat în articolul cu cele mai importante schimbări introduse în iOS 11, cel mai nou firmware ieșit din Cupertino nu este și cel mai bun, mai ales pentru terminalele vechi. Degeaba poți instala cel mai recent iOS pe iPhone 5S sau iPad Air, dacă experiența utilizării te face să-ți dai telefonul sau tableta de perete.

Afirmațiile respective nu erau însă bazate pe niște teste comparative obiective, ci doar pe experiența mea din anii trecuți cu versiuni noi de iOS pe smartphone-uri mai puțin noi. În plus, la iPhone-ul meu 6, am simțit o scădere în performanță după trecerea la iOS 11, mai ales când vine vorba de navigat pe internet.

Pentru a înțelege un pic mai bine dacă ai ceva de câștigat din instalarea iOS 11, cei de EverythingApplePro au realizat un test comparativ cu iOS 10.3.3 pe toate modelele de iPhone pe care poate fi instalat noul sistem de operare. Datorită acestei rețete, vei putea să vezi clar pe modelul tău particular de iPhone ce impact va avea noul firmware asupra performanței telefonului.

După cum era de așteptat, iOS 11 se comportă impecabil pe iPhone 7. Luând în calcul cantitatea sporită de memorie RAM și prezența unu procesor quad core, acest rezultat nu este surprinzător. Pe iPhone SE, un terminal ce include puterea de procesare a unui iPhone 6S, încep să se observe mici probleme, dar în final, acelea nu se reflectă într-un handicap de viteză remarcabil. Terminalele mai vechi sunt mai lente și depinde doar de tine dacă ești de părere că se justifică acel compromis de performanță de dragul noutăților din iOS 11.

În altă ordine de idei, nu este exclus ca experiența pe care o vei obține tu pe mobil să fie diferită de cea din clipul de mai sus. Numărul de aplicații instalate, de contacte din agendă, spațiul disponibil și numărul de fotografii de pe aparat, toate influențează într-o oarecare măsură experiența de utilizare.

Alexandru Puiu
07:50 21.09.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video