iOS 10.3 vine cu o serie de îmbunătățiri și corecturi

iOS 10.3 vine cu o serie de îmbunătățiri și corecturi

Firmware-ul iOS 10.3 a fost lansat oficial pentru iPhone și iPad, iar actualizarea vine cu o serie de îmbunătățiri și corecturi.

iOS 10.3 s-a aflat timp de câteva luni în beta. Se pare însă că cei de la Apple au finalizat în sfârșit procesul de finisare, iar actualizarea a fost lansată în urmă cu câteva ore pentru toți utilizatorii de dispozitive ale companiei. Dacă nu ați primit încă o notificare referitoare la acest update, o puteți instala forțat din Configurări – General – Actualizare Software sau Software Update.

După cum vă detaliam într-o știre anterioară, firmware-ul iOS 10.3 s-a lansat oficial pentru iPhone și iPad, iar ca orice actualizare a software-ului ea vine cu o serie de schimbări. O modificare particulară ne este explicată de inginerul celor de la Apple, Renaud Lienhart, care lucrează la sistemul de operare iOS. Acesta menționează pe Twitter că „iOS 10.3 se simte mai îndrăzneț pentru că multe animații au fost optimizate și scurtate, în bine”.

Cele mai evidente animații pe care Apple le folosește pe iOS pot fi văzute atunci când intri sau ieși dintr-o aplicație sau când schimbi între ele. Cei de la The Verge susțin că noul sistem introdus odată cu ultima actualizare, care este lansată pe milioane de iPhone-uri și iPad-uri, ar trebui să îmbunătățească viteza cu care operezi telefonul, respectiv tableta. Deși acest lucru poate că nu va fi vizibil imediat, pe aplicațiile obișnuite, cele care se folosesc de multe date (precum cele de procesare video) vor părea ceva mai rapide.

În plus, iOS 10.3 ar putea ajuta la rectificarea multor bug-uri ale interfeței sau sacadări pe care le-ați experimentat în iOS 10. Iar introducerea câtorva optimizări pe iOS 10.3 ne indică faptul că producătorii Apple sunt conștienți de existența unor probleme și că încearcă rectificarea lor, îmbunătățind animațiile.

De asemenea, amintim aici și de câteva alte îmbunătățiri și adăugiri minore, care deși nu sunt consistente, ele îmbunătățesc experiența per total a utilizatorului.

Citește și: