25 ian. 2017 | 10:33

Apple lansează funcția ce te ajută să-ți găsești căștile AirPods

ACTUALITATE
Apple lansează funcția ce te ajută să-ți găsești căștile AirPods

Apple nu are de gând să te lase la nevoie, astfel că pregătește o funcție prin care îți vei putea găsi căștile AirPods, dacă le-ai rătăcit.

Noua funcție apare în iOS 10.3 și este integrată în aplicația Find My iPhone. Momentan, aceasta a primit numele neoficial și previzibil de ”Find My AirPods”. Această funcție te va ajuta să găsești căștile AirPods rătăcite ce se află în raza de acțiune Bluetooth a oricărui dispozitiv pe care îl ai conectat la contul de iCloud.

Atunci când lansezi aplicația, vei putea să vezi care este ultima locație cunoscută a căștilor. Asta este posibil datorită conexiunii AirPod Case Bluetooth, dar și mulțumită GPS-ului instalat în iPhone sau în iPad. Informațiile cu privire la locație sunt destul de generale, având în vedere că vei primi o adresă sau o intersecție, dar nu vei putea primi detalii despre locul exact, cum ar fi etajul dintr-o clădire unde ai rămas fără AirPods. În teorie, asta ar trebui să-i ajute pe ghinioniști să micșoreze zona de căutare a căștilor.

Încă de la anunțarea căștilor, posibilitatea de pierdere a acestora a fost o îngrijorare constantă, iar în ultimele săptămâni, Apple a început să dea indicii cu privire la noua funcție pe care are de gând să o implementeze.

Recent, Apple a șters din App Store aplicația numită ”Finder for AirPods”, ce oferea informații destul de detaliate cu privire la casca pierdută, folosindu-se de puterea semnalului Bluetooth pe care aceasta îl emitea, arată gizmodo.com.

Se pare că Apple nu a fost prea încântată de concept, având în vedere că acesta a fost chiar motivul ilustrat dezvoltatorului, când a fost informat despre ștergerea aplicației. Faptul că o asemenea aplicație a dispărut din App Store i-a făcut pe unii să creadă că Apple pregătește propria variantă, iar acum supozițiile se confirmă.