Abia acum aflăm că iOS 10.2.1 a rezolvat o problemă gravă

Abia acum aflăm că iOS 10.2.1 a rezolvat o problemă gravă
13:00 26.02.2017

În urmă cu câteva luni, când frigul era cât se poate de năprasnic, iPhone-urile au început să se închidă din senin, iar Apple a lansat iOS 10.2.1.

Din motive greu de înțeles, foarte mulți utilizatori de iPhone 6 și iPhone 6S s-au plâns recent vizavi de închiderea din senin a smartphone-urilor cu 25, 30 sau chiar 60% la baterie. Pe de o parte, cei de la Apple au anunțat întoarcerea în fabrică a unui lot de iPhone 6S care, aparent, aveau baterii defectuoase. Pe de altă parte, pentru că acea soluție adresa doar un segment foarte mic de utilizatori, au oferit atunci o explicație destul de abstractă pentru fenomen. Conform oficialilor, telefoanele care se închid cu un procent sporit de baterie intră în protecție pentru prevenirea unor probleme mai grave ce pot surveni de la expunerea la temperaturi foarte scăzute.

Indiferent de motiv, problema a fost una foarte frustrantă pe care am întâmpinat-o și eu. Din fericire, lăsând la o parte argumentele, se pare că s-a remediat printr-o actualizare de software minoră care nu a fost însoțită de prea multe detalii. iOS 10.2.1 s-a lansat la începutul lunii ianuarie. Dintr-o declarație a oficialilor Apple oferită celor de la TechCrunch, se pare că respectiva actualizare a rezolvat problema închiderilor aleatorii în proporție de 70-80%. Cu alte cuvinte, până la urmă a fost tot o problemă de software.

Partea îmbucurătoare este că gigantul din Cupertino nu s-a ascuns după deget. ,,Este important de reținut că aceste închideri aleatorii nu sunt un motiv de îngrjiorare, dar înțelegem ca reprezintă o inconveniență și vrem să rezolvăm problema cât mai repede cu putință. Dacă un client are orice probleme cu dispozitivul, poate contacta AppleCare.

În definitiv, dacă ați amânat instalarea actualizării iOS 10.2.1 din meniul telefonului și ați avut probleme cu închiderea din senin, reveniți asupra deciziei și faceți update-ul. Persoanele vizate de această informație sunt utilizatorii de iPhone 6/6S și iPhone 6/6S Plus.

loading...