07 iul. 2017 | 15:56

Noile versiuni de căști AirPods ar putea avea senzori biometrici încorporați

ACTUALITATE
Noile versiuni de căști AirPods ar putea avea senzori biometrici încorporați

Căștile AirPods de la Apple par a fi destul de simple momentan, dar acestea ar putea primi upgrade-uri importante în viitor.

La momentul actual, AirPods sunt o pereche de căști destul de inteligente și fără fir, pe care le poți folosi cu ușurință pentru a uita de faptul că nu ai un jack de căști pe noul iPhone. Cu toate acestea, s-ar părea că Apple are planuri ceva mai mari cu căștile, având în vedere un brevet descoperit recent.

Astfel, în cadrul unor informații apărute la Patently Apple, preluate și de ubergizmo.com, aceștia ar fi descoperit un brevet legat de căști, din care aflăm că Apple are în plan să adauge senzori biometrici la interiorul micilor gadgeturi.

Nu vorbim neapărat despre ceva revoluționar când ne referim la căști care au senzori biometrici integrați, având în vedere că există deja astfel de modele pe piață. Spre exemplu, anul trecut, Jabra a prezentat căștile wireless Elite Sport, create nu doar pentru muzică, ci și pentru monitorizarea ritmului cardiac dar și a indicelui VO2 Max.

Asta se traduce printr-o mobilitate mai mare a posesorilor de astfel de căști: dacă ai un asemenea gadget care îți poate măsura ritmul cardiac, te poți lipsi de un device dedicat care să facă asta pentru tine. Firește, trebuie să luăm în considerare și faptul că vorbim despre un brevet, iar ca de fiecare dată când avem de-a face cu astfel de discuții, trebuie să tratăm totul ipotetic. Companiile, inclusiv Apple, au obiceiul de a înregistra tot felul de brevete mai mult sau mai puțin ciudate, dar foarte puține dintre acestea se materializează ca produse.

Rămâne de văzut dacă viitoarele AirPods vor veni cu astfel de senzori, dar lucrurile arată bine și ne putem aștepta la o integrare și cu asistentul virtual Siri.