Cum arăta Mark Zuckerberg într-un interviu de la începuturile Facebook-ului

Mark Zuckerberg este o vedetă internațională recunoscută pe întregul mapamond, dar în tinerețe, fondatorul Facebook avea o viziune mult mai relaxată asupra lumii.

În ultimii ani, fondatorul Facebook a fost subiectul multor editoariale, datorită implicării sale în cauze nobile și a achizițiilor de câteva miliarde de dolari. S-a implicat direct în cumpărarea Instagram, WhatsApp sau Oculus, dar reușește să nu neglijeze nici primul său copil. Cu alte cuvinte, este multifuncțional, dar vă dați seama că nu a fost din totdeauna așa.

Clipul de mai sus a fost descoperit de către un internaut care se ascunde în spatele pseudonimului @Semil. În acest context îl putem vedea pe Mark Zuckerberg într-un interviu din 2005 despre o varietate semnificativă de subiecte. La acea vreme, TheFacebook.com era numele rețelei sale de socializare online, iar proaspăta sa creație era dedicată exclusiv studenților dintr-un număr limitat de colegii. Interviul cu fondatorul Facebook este cu atât mai fascinant cu cât ambele persoane beau relaxate bere în fața camerei pe întregul parcurs al clipului, deși Zuckerberg a avut decența să întrebe la început dacă ar trebui să pună paharul roșu jos.

,,Nu trebuie neapărat să fie mai mare.” Astfel descria Mark Zuckerberg intențiile sale legate de rețeaua socială care, la momentul respectiv, avea câteva mii sau zeci de mii de membri, iar acum are aproximativ 1,5 miliarde. ,,Cred că mulți oameni sunt concentrați pe, gen, să ocupe întrega lume sau să facă cel mai mare lucru, să obțină cele mai multe lucruri de la utilizatori. Eu cred, gen, că o parte importantă din a fi relevant și a realiza ceva cool este să te concentrezi intens. Este o calitate a serviciilor pe care o putem oferi la Harvard, pe care nu o putem oferi la alte colegii. Și este un nivel al serviciilor pe care îl putem oferi când suntem o rețea de colegii pe care nu l-a putea oferi dacă ne-am orienta câtre alte lucruri.

Dacă ne uităm la amploarea actuală a Facebook și a serviciilor actuale oferite de rețeaua socială, interviul cu Mark Zuckerberg pare un pic ironic. Chiar și în aceste condiții însă, merită vizionat.

Alexandru Puiu
13:33 18.03.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video