Inteligența artificială a reușit să-și domine adversarii la poker

Inteligența artificială a reușit să-și domine adversarii la poker

Inteligența artificială face progrese imense în ultimele luni, astfel de sisteme fiind din ce în ce mai întâlnite în diverse sfere de activitate, chiar și în cazul jocurilor.

Am scris acum aproximativ o lună despre faptul că următorul campion la poker ar putea fi un calculator, fiind destul de interesat la acea vreme de rezultatul viitorului campionat. Între timp, am aflat și ce s-a întâmplat în cadrul acelei competiții.

Un campionat destul de lung de Texas Hold’em, variația heads-up, no-limit, a dus la victoria lui Libratus, inteligența artificială dezvoltată de un profesor și un doctorand de la Carnegie Mellon University. Libratus a câștigat după 120.000 de mâini de poker, jucate împotriva a patru jucători umani. Acesta s-a distanțat de jucători, înregistrând câștiguri de aproximativ 1.7 milioane de dolari.

Cu toate că s-a crezut că bluful jucătorilor umani ar putea să-i dea bătăi de cap inteligenței artificiale, aceasta a reușit să descopere astfel de acțiuni. Dezvoltatorii din spatele lui Libratus spun că se pune accentul pe algoritmi ce analizează regulile de poker pentru a crea o strategie proprie.

Așa cum arată arstechnica.com, strategia noului bot diferă masiv față de alte strategii ale calculatoarelor ce joacă poker, aceștia încercând mai degrabă să exploateze greșelile umane pe loc, de la mână la mână. ”Când exploatezi oponenții, te expui pe tine însuți la exploatare”, spune Tuomas Sandholm de la Carnegie Mellon.

IEEE confirmă că cei patru jucători umani au încercat să caute o strategie inițială comună împotriva calculatorului: aceștia au dorit să fluctueze mizele, pentru a vedea dacă pot descoperi răspunsuri ciudate în jocul lui Libratus. Cu toate acestea, chiar dacă aceștia au reușit să descopere o parte din particularitățile de gândire ale inteligenței artificiale, acesta a reușit să preia controlul jocului și să câștige campionatul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: