Inteligența artificială de la Google are cel mai mare coeficient de inteligență

Inteligența artificială de la Google are cel mai mare coeficient de inteligență

Inteligența artificială reprezintă un subiect foarte important în secolul 21, iar un nou studiu publicat recent a ajuns să asocieze coeficiente de inteligență celor mai importante platforme.

Tot mai multe personalități din tech și-au dat cu părerea pe marginea evoluției rapide a algoritmilor de inteligență artificială. Până și Stephen Hawking și-a manifestat reticența față de potențialul pericol ce ar putea fi derivat din aceste eforturi. În altă ordine de idei însă, tot mai multe companii fac investiții importante în acest domeniu, iar omniprezența asistenților virtuali într-o varietate foarte mare de gadgeturi ne arată că nu mai avem cum să scăpăm de inteligență artificială.

Pentru a afla cât de deșteaptă este inteligența artificială la această oră, un grup de cercetători de la Universitatea Cornell au aplicat un test de inteligență mai multor algoritmi din piață. În clasament, creația Google a ieșit pe primul loc. Feng Liu, Yong Shi și Ying Liu sunt de părere că inteligența artificială de la Google are un coeficient de inteligență de 47,28. Comparativ cu o persoană reală, această valoare se apropie destul de mult de IQ-ul mediu al unui copil de șase ani – 55,5.

Dintr-un punct de vedere, această valoare nu este foarte mare, dar se pare că a depășit cu brio rezultatele obținute de concurență. Asistentul virtual Siri al celor de la Apple s-a rezumat la 23,9. Acesta s-ar putea să fie și unul dintre motivele pentru care oficialii gigantului din Cupertino au insistat pe faptul că fac eforturi pentru a-l îmbunătăți.

Cortana al celor de la Microsoft a obținut un scor de 31,98 de puncte, dar a fost depășit de Baidu din China cu 32,92 puncte. Deși aceste cifre nu sunt comparabile cu valorile unui om adult, reprezintă totuși motive de îngrijoare, mai ales că evoluează destul de rapid de la un an la altul. Va fi interesant să vedem rezultatele aceluiași test în 2018.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: