Intel și AMD au creat împreună un chipset performant pentru laptopuri

Intel și AMD au creat împreună un chipset performant pentru laptopuri

Intel și AMD sunt competitori în aceeași piață, dar se pare că au lăsat competiția la o parte pentru a crea un chipset ce ar putea face minuni în laptopuri.

Intel a creat un parteneriat cu AMD în urmă cu ceva timp cu scopul realizării unui SoC (System-on-a-Chip) menit să sporească eficiența energetică a laptopurilor, fără vreun compromis de performanță. Cei de la NVIDIA au câteva cipuri grafice optimizate pentru un consum redus de energie, dar produsul ieșit din colaborarea Intel – AMD s-ar putea să fie peste ca performanță.

Anunțul oficial pe marginea acestui subiect a fost făcut de Intel, prin blogul oficial al companiei. Din câte se pare, chipsetul realizat în colaborare cu AMD va fi inclus în familia a 8-a de procesoare Intel Core. Rezultatul va fi un singur chipset menit pentru laptopuri foarte subțiri, diverse hibride sau tablete. Acesta va ascunde la interior un procesor Intel Core H și un GPU cu memorie dedicată de la AMD. Procesorul grafic utilizat în respectiva combinație va fi unul realizat de AMD special pentru acest proiect.

În funcție de restul configurației hardware pe care o vei avea pe un ultra portabil, noua creația de la AMD și Intel ți-ar putea permite să te joci cele mai pretențioase jocuri ale momentului pe un sistem mai subțire și mai ușor decât un MacBook Air.

La prima vedere, familia de procesoare AMD Ryzen cu grafică integrată par să concureze cu proiectul detaliat recent de Intel, puterea de procesare grafică va fi însă diferită. Chiar dacă SoC-urile Ryzen se pretează pentru gaming, pe noul Intel vei putea să te joci cu detalii medii sau înalte titluri precum noul Call of Duty WWII sau Assassin`s Creed Origins.

Primele notebook-uri care vor folosi noul cip realizat de la Intel și AMD vor ajunge pe piață în următoarele luni. Nu este exclus să le vedem prezente și pe vreun Macbook.

Citește și:
Etichete: