23 feb. 2017 | 07:52

Instagram se reinventează din nou prin caruseluri cu fotografii

ACTUALITATE
Instagram se reinventează din nou prin caruseluri cu fotografii

Instagram a trecut printr-o serie stufoasă de actualizări în ultimele luni, dar aceasta s-ar putea să fie cea mai radicală față rețeta clasică a serviciului online.

Nu știu exact de ce echipa Instagram a ținut neapărat să modifice radical modul în care folosim rețeaua de socializare, dar modificarea anunțată în ultimele 24 de ore este complet diferită față de ce am putut face în trecut. Pentru prima oară, o singură postare poate incorpora până la 10 elemente, fotografii sau scurte clipuri video.

Pornind de la ideea că o singură imagine poate nu transmite tot mesajul, oficialii Instagram au decis să integreze posibilitatea postării de 10 fotografii dintr-un foc. Existau de mult timp speculații pe marginea acestei actualizări, dar se pare că abia acum a început propagarea ei la scară largă. Dintr-un punct de vedere, este vorba doar de un slide show mai pretențios, dar impactul vizual este cu adevărat semnificativ.

Pentru a profita de noua funcție anunțată de curând este suficient să începi prin postarea unei singure imagini. Imediat după, vei vedea un buton pătrățos de tip cascadă în colțul din dreapta jos. Prin atingerea lui, vei câștiga posibilitatea de a selecta alte 9 imagini sau clipuri video ce vor fi atașate postării inițiale. Nu contează prin ce aplicații sau metode au fost create respectivele clipuri. Atâta timp cât sunt în librărie, pot fi folosite într-o postare cu maxim 10 elemente. Cu drag and drop le poți schimba ordinea, iar când vine vorba de filte poți opta pentru unul singur aplicat la toate sau pentru filtre diferite în fiecare caz.

Pentru că vorbim de o singură postare pe Instagram, indiferent de numărul de elemente, toate vor fi împărtăși o singură descriere, locație, like-uri și comentarii. Poți în schimb să dai tag la prieteni separat în fiecare imagine. Un set de buline albastre de la bază postării vor notifica prietenii că este vorba de mai multe imagini. Primul pas pentru a profia de această funcționalitate este actualizarea aplicației de Android și iOS.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele