Ultima șansă a Pământului împotriva încălzirii globale

Ultima șansă a Pământului împotriva încălzirii globale

Oameni de știință caută soluții la realitatea dură cu care planeta noastră se confruntă: încălzirea globală. Unul dintre ei s-a gândit la o ultimă soluție, în cazul în care celelalte nu ar face față.

David Grinspoon, astrobiolog și om de știință, a prezis că umanitatea ar putea avea nevoie să se întoarcă la geoinginerie pentru a ne salva de efectele schimbările climatice.  Această ramură de inginerie se concentrează asupra unor intervenții tehnologice de mari dimensiuni concepute pentru a manipula fizic mediul și planeta noastră în moduri care, sperăm, cel puțin, vor încetini progresul schimbărilor climatice.

Experții prevăd că Pământul va fi mai cald până la sfârșitul secolului cu cel puțin 2 grade Celsius (3,6 grade Fahrenheit), iar aceste măsuri ar putea fi cheia pentru salvarea vieții de pe planeta noastră. Pe măsură ce schimbările climatice și temperaturile noastre cresc, fiecare aspect al vieții de pe planeta noastră se va schimba odată cu el, deci este important să ne dăm seama cum să păstrăm viața pe Pământ, chiar dacă înseamnă să-ți asumi riscuri.

Încălzirea Pământului ar putea fi înțeleasă mai bine cu Marte și Venus

O parte a lucrării lui Grinspoon se concentrează asupra studierii modului în care climatele planetelor, cum ar fi Marte și Venus, s-au schimbat în trecut, în speranța de se folosi de aceste cunoștințe pentru a prezice cum se poate schimba clima Pământului.  Studiind alte planete decât Pământul, Grinspoon a obținut o idee mai bună, nu numai despre modul în care climatele în schimbare naturală ar putea afecta viața, ci și modul în care schimbările specifice pe care le vedem pe Pământ ne-ar putea afecta pe noi și celelalte creaturi.

Clima va continua să se schimbe cu sau fără intervenția noastră și majoritatea dintre noi ar prefera să rămână un loc sigur și locuibil. În timp ce Grinspoon observă rapid că geoingineria ar trebui văzut ca o ultimă soluție, el este convins că, dacă ne schimbăm obiceiurile zilnice, am putea combate schimbările climatice, potrivit Futurism

Principala cale de rezolvare a încălzirii globale provocate de om este reducerea emisiilor de gaze poluante ce duc la încălzirea atmosferei. Acest lucru implică renunţarea la utilizarea combustibililor fosili în favoarea energiei regenerabile şi non-poluante, sau cel puţin diminuarea gradului de utilizare a acestora.

În cele din urmă, geoingineria și eforturile noastre de durabilitate sunt două fețe ale aceleiași monede. Dacă este necesar, prima ar putea să ne permită să facem schimbări majore pentru a ne asigura că Pământul rămâne locuibil, în timp ce acestea din urmă sunt relativ mai ușor, mai puțin riscante, pentru a evolua împreună cu planeta noastră.

În ultimii ani, schimbările climatice s-au resimțit în toate colțurile lumii. De la recorduri de temperaturi, inundații sau secetă de această, declanșate de această realitate îngrijorătoare, schimbările climatice ale planetei alarmează oamenii de știință, care caută soluții pentru a împiedica sau amâna dezastrele.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI