IMDb renunță la forumul său din cauza trolilor de pe internet

IMDb renunță la forumul său din cauza trolilor de pe internet

Unul dintre cele mai vechi forumuri de pe internet va dispărea. Anunțul a fost făcut zilele trecute de către oficialii IMDb.

The Internet Movie Database este unul dintre cele mai populare site-uri de pe internet. Fiecare dintre noi a ajuns pe IMDb pentru a afla detalii despre un film ce urmează să ajungă la cinema peste câteva luni sau despre un actor pe care l-am recunoscut într-un serial. Fără nici un fel de dubiu, IMDb are cea mai mare bază de date cu filme și seriale de pe internet.

Cei mai mulți dintre noi intră pe The Internet Movie Database pentru a afla detalii despre unul dintre cele 4,1 milioane de titluri sau 7,7 milioane de persoane care lucrează în industrie. Foarte mulți internauți și-au găsit însă refugiul pe forumul IMDb. Foarte bine pus la punct, acesta a fost menit din totdeauna să funcționeze ca un portal de informare și dialog pe marginea unui număr foarte mare de subiecte.

Cu toate că site-ul este un pic mai vechi, secțiunea de forum intitulată IMDb Message Boards a fost introdusă în 2001. După 16 ani aceasta va fi desființată ca urmare a nivelului sporit de agresivitate ce a ajuns să fie găzduit pe paginile sale. Cu toate că era una dintre cele mai vizitate secțiuni din site, oficialii companiei au anunțat că o vor desființa în doar câteva săptămâni.

,,După multe discuții și examinări, am ajuns la concluzia că forumul IMDb nu mai oferă o experiență pozitivă utilă pentru cea mai mare parte a celor 250 de milioane de utilizatori lunar.” Acest anunț a fost făcut printr-o postare pe forum cu scopul de a explica în câteva cuvinte motivul desființării. În mod evident, utilizatorii sunt foarte supărați de această decizie, dar se pare că vor fi nevoiți să-și găasească un nou refugiu online pentru a dezbate filme și actori. Respectiva secțiune din site va fi desființată pe 19 februarie, în aproximativ două săptămâni.

Citește și: