IKEA se va inspira din viața pe Marte pentru noile sale colecții

IKEA se va inspira din viața pe Marte pentru noile sale colecții
Claudiu Râpan
Claudiu Râpan
18:08 08.06.2017

IKEA a anunțat în cadrul evenimentului său anual de design organizat în Almhult, Suedia, că focusul său de cercetare și producție se va axa pe tinerii care fac parte din generația ”milennials” și pe călătoria în spațiu. Dacă primul obiectiv este unul obișnuit, pentru al doielea compania suedeză are de gând să facă ceva drastic. Va trimite o delegație de câțiva designeri de-ai săi să trăiască într-un habitat simulat al suprafeței planetei Marte.

Complexul în care designerii vor trebui să trăiască se află înUtah, Statele Unite ale Americii, și este parte din Stația de Cercetare Mars Desert. Aceștia vor învăța cum este să trăiască în condiții total neospitaliere într-un spațiu îngrămădit. Când IKEA a aflat că studenții de la o școală de design industrial din Suedia lucrau împreună cu NASA în ceea ce privește cercetarea pentru o eventuală misiune pe Marte, nu a mai stat pe gânduri și a vrut să se alăture.

Compania suedeză care produce mobilier vrea să afle ce înseamnă să faci dintr-un zbor către Marte o experiență care să nu fie atât de dificilă pe cât pare, și să folosească descoperirile pentru îmbunătățirea viitoarelor game de produse pe care urmează să le scoată pe piață. Pe scurt, IKEA vrea să vadă cum poate exploata un spațiu limitat pentru a scoate maximum de potențial de stocare din acesta. Transportul unui singur kilogram de marfă pe Marte va costa două milioane de dolari, relatează publicația Wired.

Conform Organizației Națiunilor Unite, procentul de oameni care vor locui în mediul urban până în 2050 va fi de 70%. În baza acestei statistici, Marcus Engman, șeful echipei de design de la IKEA, este de părere că, în viitor, bătălia de pe piața designului de interior va fi câștigată de compania care va ști să se folosească într-un mod cât mai inteligent de un spațiu de stocare foarte limitat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI