Huawei P10 Lite a fost anunțat oficial și se lansează în curând

Huawei P10 Lite a fost anunțat oficial și se lansează în curând

Varianta Huawei P10 Lite, versiunea de buget a flagship-ului, a fost anunțată oficial de către producător și se lansează în curând.

Conform producătorului, Huawei P10 Lite ar urma să se lanseze la sfârșitul acestei luni, în data de 31 martie. Telefonul vine cu un design foarte plăcut, având un cadru metalic, în jurul căruia sunt prezente două panouri de sticlă, unul pentru ecran, iar un al doilea pe spatele telefonului. Ecranul are diagonala de 5,2 inci, iar rezoluția acestuia este Full HD, de 1920 x 1080 pixeli.

Huawei P10 Lite nu stă bine doar la capitolul design. Când vine vorba de specificații, smartphone-ul se bazează pe un procesor mid-range, Kirin 658, unul dintre cele mai noi din gama celor de la Huawei. Acesta este un procesor octa-core care pare să fie o versiune cu overclock a procesorului Kirin 655, arată androidcentral.com.

Alături de acest procesor octa-core, telefonul oferă și 4GB de memorie RAM, iar pe partea de spațiu de stocare, Huawei P10 Lite pune la dispoziție 32GB de memorie internă. Acesta oferă, insă. și un slot de card microSD, astfel încât spațiul să nu devină o problemă prea curând.

Bateria de 3000mAh este destul de generoasă, iar încărcarea rapidă nu face decât să aducă un alt avantaj telefonului.

Când vine vorba de cameră, Huawei P10 Lite se bazează pe o cameră foto principală cu senzor de 12 megapixeli, cel mai probabil aceasta fiind camera folosită deja pentru Mate 9, dar și pentru alte smartphone-uri ale celor de la Huawei. Camera secundară are un senzor de 8 megapixeli. Varianta Lite a lui Huawei P10 se lansează la aproximativ o lună după ce flagship-urile P10 și P10 Plus au fost dezvăluite la MWC 2017. Prețul telefonului ar urma să se situeze în jurul valorii de 340 de euro.

Citește și: