Huawei vrea să lanseze un telefon pliabil anul viitor

Huawei vrea să lanseze un telefon pliabil anul viitor

Se pare că Huawei lucrează la un telefon pliabil, iar lansarea unui asemenea dispozitiv este planificată chiar pentru anul viitor.

Smartphone-urile au evoluat încet, dar sigur, de-a lungul ultimilor ani și am putut observa câteva trenduri importante care și-au făcut simțită prezența în ultima vreme. Au apărut ecranele fără margini, pe care din ce în ce mai mulți producători le folosesc pe telefoane, mai ales pe cele premium; avem și camere foto duale, iar unii producători renunță la jack-ul de căști.

Recent, am văzut telefonul pliabil ZTE Axon M, dar am aflat și despre planurile Samsung de a crea un smartphone pliabil. Următorii la rând în acest sector sunt cei de la Huawei, conform celor mai noi informații.

CEO-ul Richard Yu a confirmat, într-o discuție cu CNET, că Huawei lucrează deja la un telefon pliabil. Aceștia au avansat destul de mult, însă telefonul nu este gata de a fi dezvăluit publicului. Yu consideră că smartphone-ul ar putea vedea lumina zilei cel mai devreme anul viitor, doar că are nevoie de o tehnologie a ecranului flexibil mai bună și de un design mecanic îmbunătățit.

Yu a arătat că Huawei mai are în vedere și altceva pe lângă un telefon pliabil: pe rivalii de la Apple și Samsung. Momentan, Huawei a ajuns al treilea producător de telefoane la nivel mondial, însă Yu a spus că sunt șanse ca aceștia să concureze pentru titlul de cel mai mare producător.

Huawei are de gând să se extindă în SUA, având deja o prezență însemnată în Asia și în Europa. Dacă aceștia vor să ajungă pe locul 1, atunci piața din SUA, dominată îndeosebi de Apple și de Samsung, e un punct bun pentru dezvoltare.