Huawei vrea să lanseze un telefon pliabil anul viitor

Huawei vrea să lanseze un telefon pliabil anul viitor
George Stanciu
13:15 23.10.2017

Se pare că Huawei lucrează la un telefon pliabil, iar lansarea unui asemenea dispozitiv este planificată chiar pentru anul viitor.

Smartphone-urile au evoluat încet, dar sigur, de-a lungul ultimilor ani și am putut observa câteva trenduri importante care și-au făcut simțită prezența în ultima vreme. Au apărut ecranele fără margini, pe care din ce în ce mai mulți producători le folosesc pe telefoane, mai ales pe cele premium; avem și camere foto duale, iar unii producători renunță la jack-ul de căști.

Recent, am văzut telefonul pliabil ZTE Axon M, dar am aflat și despre planurile Samsung de a crea un smartphone pliabil. Următorii la rând în acest sector sunt cei de la Huawei, conform celor mai noi informații.

CEO-ul Richard Yu a confirmat, într-o discuție cu CNET, că Huawei lucrează deja la un telefon pliabil. Aceștia au avansat destul de mult, însă telefonul nu este gata de a fi dezvăluit publicului. Yu consideră că smartphone-ul ar putea vedea lumina zilei cel mai devreme anul viitor, doar că are nevoie de o tehnologie a ecranului flexibil mai bună și de un design mecanic îmbunătățit.

Yu a arătat că Huawei mai are în vedere și altceva pe lângă un telefon pliabil: pe rivalii de la Apple și Samsung. Momentan, Huawei a ajuns al treilea producător de telefoane la nivel mondial, însă Yu a spus că sunt șanse ca aceștia să concureze pentru titlul de cel mai mare producător.

Huawei are de gând să se extindă în SUA, având deja o prezență însemnată în Asia și în Europa. Dacă aceștia vor să ajungă pe locul 1, atunci piața din SUA, dominată îndeosebi de Apple și de Samsung, e un punct bun pentru dezvoltare.

loading...