Huawei HiKey 960 este un mini PC cu Android gata de experimente

Huawei HiKey 960 este un mini PC cu Android gata de experimente

Timp de câțiva ani, Raspberry Pi a fost cea mai fiabilă placă de dezvoltare pentru o varietate foarte mare de proiecte, dar acest mini PC cu Android de la Huawei ar putea fi mai atrăgător.

În funcție de abilitățile de programare sau de proiectele pe care le aveți în minte, s-ar putea să fi cochetat la un moment dat cu achiziția unei plăci de dezvoltare. Acestea sunt surprinzător de compacte, dar reușesc să integreze toate componentele unui calculator cu excepția spațiului de stocare de forma unui card SD. Ar mai putea fi însă o problemă ce ține de puterea de procesare. Din această familie de produse, Raspberry Pi a fost și continuă să fie un succes răsunător, dar nu putea să facă față tuturor scenariilor.

O alternativă interesantă vine de la Huawei sub forma unui mini PC cu Android. Această creație este intitulată Huawei HiKey 960 și a fost posibilă printr-o colaborare îndelungată cu parteneri precum Google, ARM, Archermind și LeMaker. Ideea din spate a fost de a realiza o platformă fiabilă cu o conectică generoasă ce poate rula Android în condiții optime. Ține doar de utilizatori dacă o vor folosi pentru divertisment sau cu scopul de a dezvolta aplicații și drivere pentru platforma celor de la Google.

Întregul concept este atât de permisiv, încât poate fi integrat cu ușurință în drone, roboți sau orice alte dispozitive conectate la internet. Performanța ecuației este dată de un procesor Huawei Kirin 960 cu 3GB LPDDR4 și o cantitate generoasă de spațiu de stocare – 32GB. Procesorul grafic Mali G71 ar trebui să facă față cu brio unui număr mare de jocuri, dacă vă încântă astfel de activități. Conectica include un port HDMI, Bluetooth 4.1, WiFi 802.11 b/g/n/ac și un slot PCIe M.2 pentru extinderea funcționalității.

Având în vedere că acest mini PC cu Android se bate de la egal la egal cu smartphone-uri de top de pe piață, nu ar trebui să vină ca o surpriză prețul de achiziție de 239 de dolari. Comenzile pentru el încep de săptămâna viitoare.