HTC U Ultra și HTC U Play impresionează prin design, sperie prin preț [FOTO / HANDS ON]

HTC U Ultra și HTC U Play impresionează prin design, sperie prin preț [FOTO / HANDS ON]

HTC U Ultra și HTC U Play au fost prezentate oficial în urmă cu două săptămâni iar, de curând, am reușit să le vedem pe viu, în cadrul unui eveniment special. 

Înainte de a trece la detalii, trebuie să menționez faptul că telefoanele pe care le-am văzut astăzi nu erau în formă finală din punct de vedere al software-ului. Cu toate că nu am descoperit probleme în cele câteva zeci de minute de ”butonat”, reprezentanții companiei spun că telefoanele care vor ieși pe piață vor fi mai rapide.

Revenind la smartphone-urile în sine, HTC U Ultra și HTC U Play vor ajunge pe piață la jumătatea lunii februarie și prețurile vor fi de aproximativ 3.700 de lei pentru HTC U Ultra, și 3.400 lei pentru HTC U Play.

HTC U Ultra și HTC U Play – Specificații 

HTC U Ultra este noul vârf de gamă al companiei taiwaneze. Este un smartphone premium din toate punctele de vedere, fiind construit dintr-o carcasă metalică învelită cu o sticlă foarte lucioasă, care îi oferă un aspect deosebit. Are un display de 5,7 inci cu rezoluție QHD și folosește un procesor Snapdragon 821, iar memoria RAM este de 4GB. Vine cu 64 sau 128GB spațiu de stocare, iar cardurile microSD de până la 256GB pot fi transformate în memorie internă. Camerele foto sunt de 12, respectiv 16MP (cea frontală este de 16) și au câteva funcții interesante, pe care le vom detalia mai jos. Smartphone-ul are o baterie de 3.000 mAh și un scanner de amprente poziționat pe butonul de home. Un aspect important legat de HTC U Ultra: are un display suplimentar, dreptunghiular, deasupra display-ului principal, rețetă adoptată de la LG V10 și LG V20.

HTC U Play este un smartphone cu dimensiuni un pic mai mici și cu specificații mai puțin impresionante. Are un display de 5,2 inch cu rezoluție full HD, un procesor de la Mediatek și 3 sau 4GB memorie RAM, în funcție de versiunea achiziționată. Astfel, modelul cu 32GB spațiu de stocare vine cu 3GB memorie RAM, iar versiunea cu 64GB stocare are 4GB memorie RAM. Designul este similar cu cel al HTC U Ultra, diferențele principale fiind dimensiunea, dar și forma camerei foto: HTC U Ultra are o cameră foto încadrată într-un ”chenar” pătrat, iar HTC U Play o are încadrată într-un chenar circular. HTC U Play are ambele camere de 16MP, iar bateria este de 2,500 mAh. Și HTC U Play are un senzor de amprente la bază, dar display-ul suplimentar lipsește.

HTC U Ultra și HTC U Play – Păreri și primele impresii

Voi începe cu designul, numitorul comun al celor două smartphone-uri. Cu toate că mulți producători s-au orientat către designul sticlă/metal după succesul înregistrat de Samsung cu seria Galaxy S6, cei de la HTC au reușit să iasă în evidență cumva, prin folosirea unei sticle foarte lucioase și a unor culori deosebite. Cu toate că sunt magnet pentru amprente, cele două telefoane chiar au un aspect deosebit și până și culoarea roz reușește să fie atrăgătoare. Felul în care terminalele reflectă lumina este de impresionat, dar sunt conștient că noul design nu va fi pe placul tuturor. Toate ca toate, față de modelul HTC 10, care semăna cu toate modelele M dinaintea lui, schimbarea este majoră, iar acest lucru este îmbucurător.

Performanțele, în cele câteva minute în care am butonat telefoanele, par a fi fără de cusur. Acest lucru nu ar trebui să surpindă pe nimeni, mai ales în cazul HTC U Ultra, care este dotat cu cel mai bun procesor de pe piață la momentul actual. Totuși, cei obsedați de specificații ar putea obiecta cu privire la memoria RAM de numai 4GB, sau de procesorul Mediatek din modelul HTC U Play. Adevărul este că, în afara gamerilor înrăiți și a persoanelor care țin foarte mult la rezultatele testelor sintetice, utilizatorii nu prea vor avea de ce să aibă plângeri privind performanțele celor două modele.

Display-urile sunt luminoase, colorate și oferă unghiuri de vizibilitate largi. Din acest punct de vedere nu pot fi spuse foarte multe lucruri, deoarece ecranele pe smartphone-urile de top lansate în ultimii 2-3 ani sunt, în mare parte excelente.

Camerele foto nu am reușit să le testăm cine știe ce, dar merită menționat că reprezentanții HTC sunt încrezători, având în vedere succesul HTC 10 și Google Pixel (telefon produs de compania taiwaneză) în Dx0Mark, că HTC U Ultra are șanse mari să se poziționeze undeva în fruntea clasamentului. Cei de la HTC și-au implementat tehnologia Ultra Pixel și pe camera frontală de pe modelul HTC U Ultra, permițându-ți să faci selfie-uri clare și în condiții de luminozitate scăzută, iar camera principală dispune și ea de pixeli mai mari. HTC U Play dispune de Ultra Pixel numai pe camera frontală, din păcate, dar camera principală de 16MP dispune de stabilizare optică, deci rezultatele ar trebui să fie și ele bune,.

Sunetul a fost mereu important pentru cei de la HTC, iar HTC U Ultra vine cu difuzoare stereo amplasate la capetele opuse ale telefonului, pentru un sunet cât mai puternic și mai clar. Mai exact, difuzorul pentru apeluri se transformă în ”boxă” și funcționează în tandem cu cel de la bază. În plus, tot pe partea de sunet, merită menționat faptul că HTC U Play și HTC U Ultra nu au mufă jack pentru căști, dar vin la pachet cu o pereche de căști USonic speciale, capabile să calibreze, cu ajutorul unor microfoane incorporate, sunetul după felul în care auzi tu și după zgomotele de fundal.

Prețul este ultimul aspect care merită dezbătut. Fără îndoială, prețurile celor două terminale sunt mari – atât comparativ cu alte terminale de top disponibile pe piață în momentul actual – cât și din prisma specificațiilor. Da, căștile USonic incluse ar putea fi un plus, la fel și încărcătorul special pentru încărcare rapidă, dar rămâne de văzut dacă utilizatorii vor fi impresionați de design și de aceste plusuri în momentul în care vor căuta un smartphone nou. Sunt HTC U Ultra și HTC U Play în stare să-i salveze pe taiwanezi din declinul economic în care se află de câțiva ani? Probabil că nu. Sunt telefoane care merită luate măcar în considerare? Cu siguranță, da.

Octavian Palade
Articol scris de
Palade Octavian
Octavian Palade
Comentarii
Octavian Palade
13:49 / 30.01.2017