HP Z8 ar putea fi cel mai performant sistem desktop din lume

HP Z8 ar putea fi cel mai performant sistem desktop din lume

HP Z8 este doar una dintre cele trei familii de stații de lucru anunțate de curând de HP. Față de HP Z4 și Z6, noul Z8 are însă potențialul de a fi cel mai rapid desktop de pe piață.

Într-o perioadă în care desktopurile tradiționale nu se mai vând la fel de bine, cei de la HP au investit o sumă impresionantă în dezvoltarea unor stații de lucru de invidiat. Dintr-un punct de vedere, acestea ar putea fi cele mai sprintene sisteme din lume.

Trecând peste lansarea HP Z4 și Z6, noul HP Z8 are toate motivele să-ți fure privirea. Dacă banii nu sunt o problemă, acest computer ar putea face față celor mai pretențioase sarcini computaționale pentru următorii zece ani. Având în vedere că are 24 de sloturi pentru memorie RAM și suportă până la 3TB de RAM, este evident că nu vorbim de un banal computer pentru gaming.

Această nouă jucărie de la HP este destinată celor care lucrează în editarea video, interacționează în mod regulat cu conținut video 8K și nu au timp de pierdut când vine vorba de aplicarea unor efecte speciale în After Effects sau Nuke. Cu siguranță nu vei aștepta prea mult la randarea unor simulări 3D, dacă folosești două procesoare Intel Xeon cu până la 56 de nuclee. Sistemul de operare îl poți trece pe două SSD-uri M.2, iar puterea de procesare grafică poate fi derivată din două plăci video NVIDIA Quadro Pro.

Cireașa de pe tort este dată de conectica de la HP Z8. Micuțul include pe spate zece porturi USB-C 3.1, două porturi gigabit Ethernet și un port opțional Thunderbolt 3. În interior, există nouă porturi PCI Express, dintre care șapte sunt de dimensiune standard și pot găzdui plăci video. La baza carcasei impecabil de bine organizată se află o sursă de 1700W.

Prețul de start pentru HP Z8 este de 2.440 de dolari, dar dacă adaugi în ecuație două procesoare Xeon Platinum 8180M cu câte 28 de nuclee și două plăci video NVIDIA P6000 Quadro cu câte 24GB VRAM, valoarea mastodontului sare până la 35.000 de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: