15 mai 2017 | 14:30

HP remediază problema keylogger-ului din driverele oficiale

ACTUALITATE
HP remediază problema keylogger-ului din driverele oficiale

În urmă cu câteva zile, detaliam includerea unui malware de tip keylogger în drivere oficiale pentru mai multe sisteme HP. Compania a venit în sfârșit cu o soluție.

Keylogger-ele sunt unele dintre cele mai periculoase forme de malware. Acestea îți înregistrează fiecare tastă pe care o apeși pe un sistem și salvează acele informații într-un document. Dacă respectivul fișier ajunge în mâinile unor persoane rău intenționate, îți pot afla toate parolele pe care le folosești pentru a te autentifica pe diverse servicii online. De acolo și până la scenarii mult mai grave este o linie foarte subțire. Din aceste motive, nu se aștepta nimeni ca un keylogger periculos să fie inclus din greșeală în driverele care vin la pachet cu un laptop HP.

Înainte ca scandalul respectiv să ia proporții, iar keyloggerul să fie folosit de persoane rău intenționate, cei de la HP au venit la înaintare cu o soluție simplă și eficientă. Într-un timp relativ scurt, au lansat drivere actualizate pentru o mare parte dintre sistemele afectate, urmând ca în următoarele zile să ofere soluții similare și pentru celelalte PC-uri din portofoliu. În principiu, noul driver elimină keylogger-ul dintr-o serie foarte stufoasă de portabile ProBook, EliteBook și ZBook. În plus, șterge log-ul cu toate tastele apăsate și previne apariția sa pe viitor.

Procesul de remediere a problemei a început joi și nu ar trebui să dureze mai mult de o săptămână până când vor fi vindecate toate laptopurile HP aflate pe listă. Vicepreședintele HP, Mike Nash a făcut o declarație pe marginea subiectul ce reconfirmă faptul că totul a fost o mare greșeală, iar keylogger-ul nu a ajuns în mod intenționat pe computere. Acela era de fapt un cod de diagnosticare folosit de companie pentru remedierea unei probleme, dar ,,a fost lăsat din greșeală” în driverele care au ajuns la utilizatori.

Cu alte cuvinte, nu ezitați să vă faceți update la driverele pentru placa de sunet, dacă aveți un notebook HP.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele