Virusul HIV ar putea fi tratat printr-o nouă metodă

Virusul HIV ar putea fi tratat printr-o nouă metodă

Oameni de știință de la Institutul de Cercetare Scripps au efectuat cercetări pentru un nou mod de a trata HIV. Metoda lor implică utilizarea unui compus pentru a supune producția și reactivarea virusului, care a fost testat cu succes pe șoareci.

Știința a propus mai multe moduri de a scăpa corpul de HIV de-a lungul timpului, cum ar fi prin intervenții chirurgicale sau prin modificare genetică, dar un studiu oferă un tratament pentru boală. Cercetată de o echipă din Florida a Institutului de Cercetare Scripps (TSRI), metoda implică utilzarea unui compus nou, capabil să suprime virusul HIV și să prevină reactivarea lui. Susana Valente, profesor asociat TSRI, o numește o abordare „Block-and Lock“, menită să oprească reactivarea virusului în celule, chiar și în timpul întreruperi tratamentului, și blochează HIV într-o stare durabilă latentă.

Compusul utilizat pentru a supune celulele infectate cu HIV este sub numele de didehidro-cortistatina A (dCA) și se bazează pe un alt compus natural. Când este introdusă în organism, dCA oprește producția virusului, activarea acestuia și umplerea altor celule infectate, care ar contribui la răspândirea și creșterea HIV.

Acești cercetători au testat pe șoareci de laborator pentru a studia efectele dCA combinate cu terapia antiretrovirală. Echipa a observat că virusul nu s-a reactivat timp de 19 zile. Pentru șoarecii care au primit numai tratament antiretroviral, virusul s-a întors în doar șapte zile. Încă nu este clar cât de mult ar putea fi supus virusul HIV, deși Valente și echipa sa cred că tratamentele mai lungi ar putea duce la o perioadă mai lungă de timp, înainte ca virusul să reapară. De asemenea, ar putea duce la o suprimare permanentă.

Echipa a început deja cercetarea suplimentară necesară pentru a rezolva o parte din dileme. Nu se știe încă după ce perioadă timp metoda va putea fi folosită și pe oameni. Totuși,  dezvoltarea sa este cu siguranță o speranță pentru cei care studiază și mai ales care se confruntă cu HIV. Potrivit Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor, aproximativ 1.1 milioane de oameni din SUA sufereau de HIV în 2014, iar 40.000 de persoane au fost diagnosticate în 2015.

Citește și:
Sursa: Futurism
Etichete: